Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ιστορική επίσκεψη Μεντβέντεφ στην Κύπρο

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεβ φθάνει την Τετάρτη το βράδυ στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη.

Ο κ. Μεντβέντεβ αναμένεται να φτάσει στο παλαιό Αεροδρόμιο Λάρνακας τα μεσάνυκτα της Τετάρτης προς Πέμπτη με ειδική πτήση, συνοδευόμενος από πολυμελή αντιπροσωπεία.
 
Τον Ρώσο Πρόεδρο θα υποδεχθεί στο Αεροδρόμιο Λάρνακας ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού.
 
Την Πέμπτη ο κ. Μεντβέντεβ θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή υποδοχής, με τον Πρόεδρο  Δημήτρη Χριστόφια και θα ακολουθήσουν συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.
 
Ακολούθως ο Ρώσος Πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής Μάριο Καρογιάν και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου.
 
Επίσης, μαζί με τον Πρόεδρο Χριστόφια θα τελέσουν τα εγκαίνια της ρωσικής Εμπορικής Τράπεζας.
 
Η Κυβέρνηση θεωρεί την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας ιστορικό γεγονός και σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου η επίσκεψη αυτή θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη δυναμική ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
 
Η Αστυνομία Κύπρου αναφέρει πως έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο για την ασφάλεια του Ρώσου Προέδρου, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας από τη στιγμή της άφιξης μέχρι και την αναχώρησή του.
 
Ο κ. Μεντβέντεβ θα αναχωρήσει για το παλαιό Αεροδρόμιο Λάρνακας, με την αντιπροσωπεία του, όπου θα τον αποχαιρετήσει ο Υπουργός Εξωτερικών. Η ειδική πτήση για τη Μόσχα θα αναχωρήσει στις 22:20.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε