Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ιστορική συνάντηση Πάπα – Βαρθολομαίου στο Βατικανό

Ιστορική συνάντηση Πάπα – Βαρθολομαίου στο Βατικανό

Για πρώτη φορά μετά το Σχίσμα, Οικουμενικός Πατριάρχης βρέθηκε στην τελετή ενθρόνισης του νέου Πάπα. Σήμερα, οι δυο επικεφαλής των δυο εκκλησιών θα συναντηθούν στο Βατικανό.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος πρόκειται να απευθύνει πρόσκληση στον Αργεντινό Ποντίφηκα, να επισκεφθεί το Φανάρι.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται με έμφαση στον θερμό εναγκαλισμό του Πάπα Φραγκίσκου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, στο τέλος της χθεσινής «τελετής για την έναρξη του ιερατικού λειτουργήματος του επισκόπου της Ρώμης και διαδόχου του Πέτρου», όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος ο Ποντίφηκας.

Σε ειδικό αφιέρωμά του, το τηλεοπτικό δίκτυο Rai Uno ανέφερε ότι «ο νέος Πάπας, με τις πρώτες του κινήσεις, δείχνει να θέλει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μπορέσει να έλθει όσο πιο κοντά γίνεται με τους ορθόδοξους, θέτοντας υπό συζήτηση, πιθανότατα, ακόμη και τα ίδια τα κύρια στοιχεία του πρωτείου του».

Στα «ισχυρά κοινά σημεία» του Πάπα Φραγκίσκου και του Οικουμενικού Πατριάρχη, τονίζεται από την ιταλική τηλεόραση, η στράτευση για την προστασία του περιβάλλοντος, η απλότητα και η αμεσότητα στην σχέση τους με τους πιστούς και η διάθεση για ειλικρινή διάλογο με τις άλλες θρησκείες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείπνο 2,5 ωρών Πάπα και Οικουμενικού Πατριάρχη!

Πάπας: Κλείνω στην αγκαλιά μου γυμνούς, φτωχούς, φυλακισμένους

Δείτε LIVE την ενθρόνιση του Πάπα Φραγκίσκου

Τρέλανε την ασφάλειά του ο Πάπας (ΦΩΤΟ)

Γιατί είναι στην ενθρόνιση του Πάπα ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε