Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις στη Διώρυγα του Σουέζ

Ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις στη Διώρυγα του Σουέζ

Ο αιγυπτιακός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ενίσχυσε την προστασία της Διώρυγας του Σουέζ, μετά από τις διαδηλώσεις και τις φονικές συγκρούσεις στο Πόρτ Σάιντ και το Σουέζ, δύο πόλεις που βρίσκονται στο βασικό άξονα του διεθνούς εμπορίου.

“Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν εντείνει τα μέτρα για να διασφαλίσουν τη ναυσιπλοΐα στη Διώρυγα του Σουέζ”, δήλωσε μια στρατιωτική πηγή που επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ.

“Η απόφαση αυτή έχει ως στόχο την αντιμετώπιση κάθε κατάστασης έκτακτης ανάγκης και κάθε πράξης που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη ναυσιπλοΐα στη Διώρυγα”, πρόσθεσε η πηγή.

Ένας εκπρόσωπος του οργανισμού που διαχειρίζεται τη Διώρυγα δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι η κίνηση των πλοίων “δεν επηρεάζεται” σε αυτή τη στρατηγικής σημασίας Διώρυγα που συνδέει τη Μεσόγειο με την Ερυθρά Θάλασσα.

Τα δικαιώματα διέλευσης των πλοίων, που ανέρχονται σε περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια το έτος, είναι μια από τις σημαντικότερε πηγές ξένου συναλλάγματος της Αιγύπτου.

Ο στρατός έλαβε θέσεις σήμερα στο Πορτ Σάιντ, στη βόρεια είσοδο του καναλιού, όπου βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν μετά την καταδίκη σε θάνατο 21 ατόμων για την εμπλοκή τους στα βίαια επεισόδια που ακολούθησαν έναν αγώνα ποδοσφαίρου στην πόλη αυτή πέρυσι.

Στρατιώτες αναπτύχθηκαν για την προστασία της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, της φυλακής, ενός αντλιοστασίου ύδατος, κτιρίων τραπεζών καθώς και των κτιρίων της διοίκησης της Διώρυγας και του λιμένος, δήλωσαν οι πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο στρατός έχει επίσης αναπτυχθεί από την Παρασκευή στο Σουέζ, στο νότιο άκρο του καναλιού, μετά τις συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών που αντιτίθενται στον Πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, που προκάλεσαν οκτώ νεκρούς και δεκάδες τραυματίες .

Νέα βίαια επεισόδια έλαβαν χώρα σήμερα, κυρίως μια επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της πόλης, κατά την οποία εκλάπησαν όπλα και 25 κρατούμενοι απελευθερώθηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελληνικό πλοίο δέχτηκε πυρά στο Σουέζ! Επικοινωνία Αβραμόπουλου με Αίγυπτο

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε