Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

“Ισχυρό χτύπημα” κατά ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στο Πακιστάν

Η εικόνα τα λέει όλα. Παρανάλομα του πυρός έγινε η αυτοκινητοπομπή του ΝΑΤΟ και των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. ΦΩΤΟ REUTERS
Η εικόνα τα λέει όλα. Παρανάλομα του πυρός έγινε η αυτοκινητοπομπή του ΝΑΤΟ και των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. ΦΩΤΟ REUTERS
Επτά νεκροί και αρκετά οχήματα κατεστραμμένα από επίθεση ενόπλων εναντίον αυτοκινητοπομπής ανεφοδιασμού των δυνάμεων ΗΠΑ-NATO.
 

 

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση ενόπλων εναντίον οχηματοπομπής η οποία μετέφερε εφόδια στα στρατεύματα του NATO στο Αφγανιστάν, ενώ πάνω από 12 οχήματα πυρπολήθηκαν, κοντά στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν, ανακοίνωσε η αστυνομία της χώρας.
 
Η επίθεση σημειώθηκε στην διάρκεια της νύχτας στην Ταρνόλ, περίπου 15 χλμ. από την πρωτεύουσα του Πακιστάν, στον δρόμο προς τη βορειοδυτική πόλη Πεσάβαρ και τη βασική οδό ανεφοδιασμού των δυνάμεων NATO στο γειτονικό Αφγανιστάν.
 
Αν και εξτρεμιστές έχουν πραγματοποιήσει πολλές επιδρομές εναντίον οχηματοπομπών με προμήθειες για τις δυνάμεις των ΗΠΑ και του NATO που πολεμούν εναντίον των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, η σημερινή επίθεση είναι η πρώτη τόσο κοντά στην αυστηρά φρουρούμενη πρωτεύουσα.
 
“Έχουν επιβεβαιωθεί επτά θάνατοι. Τέσσερις είναι τραυματίες. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για συλλήψεις”, δήλωσε ο Γκουστάσαμπ Χαν, αξιωματούχος της αστυνομίας.
 
Εγχώρια ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η πυροσβεστική κινητοποιήθηκε για να τεθεί υπό έλεγχο τη φωτιά ενώ αναφέρθηκε μια σειρά εκρήξεων από τις δεξαμενές καυσίμων και λάστιχα που έσκαγαν.
 
Ο Καλίλ Ιμάν, επιθεωρητής της αστυνομίας του Ισλαμαμπάντ, είπε σε δημοσιογράφους ότι στην επίθεση συμμετείχαν 10-12 δράστες. “Εργαζόμαστε για να τους συλλάβουμε”, δήλωσε.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε