Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ιταλία: Αντιμέτωπα με νέο κύμα αυξήσεων τα νοικοκυριά

Ιταλία: Αντιμέτωπα με νέο κύμα αυξήσεων τα νοικοκυριά

Νέο κύμα αυξήσεων αναμένεται να πλήξει τις οικογένειες στην Ιταλία ως το φθινόπωρο, επιβαρύνοντας κάθε νοικοκυριό με ένα ποσό που αναμένεται να φθάσει κατά μέσον όρο τα 320 ευρώ, σύμφωνα με έρευνα.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο οικονομικών ερευνών του συνδικάτου Uil, η άνοδος της τιμής της βενζίνης συμβάλλει σημαντικά στο νέο αυτό κύμα αυξήσεων με το οποίο βρίσκονται αντιμέτωπες οι οικογένειες στην Ιταλία.

Για να μπορέσει να γεμίσει το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου θα χρειάζονται κάθε μήνα 51 ευρώ περισσότερα σε σύγκριση τον Αύγουστο του 2011.

Σύμφωνα με το ιταλικό συνδικάτο, όποιος καταφέρει να πάει διακοπές θα κληθεί να ξοδέψει για αγορές τροφίμων, εστιατόρια και καφέ 102 ευρώ περισσότερα σε σχέση με πέρυσι.

Φέτος οι ξένοι αλλά και οι Ιταλοί τουρίστες θα επιβαρύνονται εξάλλου με τον ειδικό «φόρο διαμονής» που χρεώνουν κάμπινγκ και ξενοδοχεία. Ξεκινά από το 1 ευρώ και μπορεί να φτάσει ως και τα 5 σε περιπτώσεις πολυτελούς διαμονής.

Στα 16 ευρώ το μήνα υπολογίζεται παράλληλα η άνοδος των λογαριασμών του ηλεκτρικού, του φυσικού αερίου, αλλά και της ασφάλειας του αυτοκινήτου. Άλλα 7 ευρώ αντιστοιχούν στην αύξηση του φόρου για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Στις 17 Σεπτεμβρίου, παράλληλα, οι ιταλοί θα πρέπει να εισφέρουν κατά μέσον όρο άλλα 44 ευρώ, για την δεύτερη δόση του Δημοτικού Φόρου Ακινήτων (IMU), που προστίθενται στα 88 ευρώ που αντιστοιχούν στις δόσεις του Ιουνίου και του Δεκεμβρίου.

Σε πολλούς δήμους, η μείωση των χρηματοδοτήσεων από την κεντρική κυβέρνηση της Ρώμης συνεπάγεται ότι πρόκειται να υπάρξει αύξηση των δυο τελευταίων δόσεων ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν βασικές κοινωνικές πολιτικές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Διαβάστε

Μόντι: Ηθική βοήθεια ζητάμε απο τη Γερμανία

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε