Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ιταλία: Επιχειρηματίας που είχε απαχθεί απελευθερώθηκε χάρη σε επιχείρηση της αστυνομίας

Ιταλία: Επιχειρηματίας που είχε απαχθεί απελευθερώθηκε χάρη σε επιχείρηση της αστυνομίας

Ο Αντρέα Καλέβο, ο οποίος είχε πέσει θύμα απαγωγής στις 16 Δεκεμβρίου, απελευθερώθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με επιχείρηση των ιταλικών δυνάμεων ασφαλείας.

Ο 31χρονος επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρίας, παρέμεινε στα χέρια των απαγωγέων για δυο εβδομάδες, μέσα σε ένα υπόγειο, σε πλήρη απομόνωση.

“Είμαι περήφανος για την αστυνομία και τους καραμπινιέρους, οι οποίοι μου χάρισαν ξανά την ελευθερία μου”, δήλωσε ο Καλέβο στους δημοσιογράφους. Και πρόσθεσε: “Είναι σαν να ξαναγεννήθηκα. Θα χρειασθεί σίγουρα πολύς καιρός για να ξεχάσω αυτή την φοβερή εμπειρία, αλλά το σημαντικότερο είναι να επιστρέψω στην καθημερινότητα μου, στην ηρεμία”.

Την παραμονή των Χριστουγέννων, η αδερφή του είχε απευθύνει έκκληση από τα ιταλικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ για την άμεση απελευθέρωση του αδελφού της, χωρίς όμως να καταφέρει να συγκινήσει την σπείρα των απαγωγέων.

Την τετραμελή ομάδα των κακοποιών συναπάρτιζαν τρεις Ιταλοί και ένας Αλβανός, που συνελήφθησαν και -σύμφωνα με πληροφορίες- συνεργάζονται με την ιταλική δικαιοσύνη.

 Σε ένα γράμμα που τα μέλη της σπείρας είχαν αποστείλει στην οικογένεια του ομήρου, η ειδική ομάδα χημικών αναλύσεων των καραμπινιέρων κατάφερε να εντοπίσει ένα δακτυλικό αποτύπωμα το οποίο και συνέβαλε σημαντικά στο να στηθεί η επιχείρηση απελευθέρωσης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε