Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ιταλία: Φοβούνται επιθέσεις εναντίον δικαστικών μετά τις απειλές απο Ελλάδα

Ιταλία: Φοβούνται επιθέσεις εναντίον δικαστικών μετά τις απειλές απο Ελλάδα

Η ασφάλεια πολλών δικαστικών στην Μπολόνια, στο κέντρο της Ιταλίας, ενισχύθηκε σήμερα μετά τις απειλές που διατυπώθηκαν χθες εναντίον τους από Έλληνες αναρχικούς.

Στην ανακοίνωση της τοπικής επιτροπής για τη Δημόσια Τάξη και Ασφάλεια, δεν κατονομάζονται πρόσωπα και αναφέρει απλώς ότι πρόκειται για δικαστικούς της εισαγγελίας στην Μπολόνια.

«Ζούμε σε μια εποχή επικίνδυνη για τη μαφία των κατηγόρων, οι οποίοι θα μπορούσαν σύντομα να συναντήσουν μια δυνατή βροχή από σφαίρες ή μια ισχυρή βόμβα» αναφέρει σήμερα σ’ ένα μπλογκ Ελλήνων αναρχικών ένα κείμενο που υπογράφεται από εννέα μέλη του «Φυλακισμένου πυρήνα της συνομωσίας των πυρήνων της φωτιάς» μιας μικρής οργάνωσης που στρέφεται γύρω από την Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI).

Επτά απ’ αυτούς τους εννέα Έλληνες αναρχικούς, που είναι όλοι φυλακισμένοι, κατηγορούνται από την εισαγγελία στην Μπολόνια, η οποία ολοκληρώνει την έρευνά της με βάση ντοκουμέντα της ελληνικής δικαιοσύνης, ότι κατασκεύασαν ένα παγιδευμένο πακέτο που εστάλη το Νοέμβριο του 2010 στον τότε πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ήδη την Κυριακή, η Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών Άννα Μαρία Καντσελιέρι ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει το επίπεδο ετοιμότητας γύρω από ευαίσθητους στόχους σε όλη τη χώρα μετά την επίθεση, πριν από οκτώ ημέρες, εναντίον ενός επικεφαλής επιχείρησης, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε λίγες ημέρες αργότερα η Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία.

«Την Πέμπτη προβλέπεται να πραγματοποιηθεί μια σύνοδος της επιτροπής για την τάξη και την ασφάλεια» στη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστεί «ένα πακέτο προτάσεων» είχε δηλώσει η υπουργός, η οποία είχε επίσης αναφερθεί στο ενδεχόμενο «να χρησιμοποιηθεί ο στρατός, για τη φρούρηση ευαίσθητων στόχων».

Ένας πυρήνας της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας είχε αναλάβει την Παρασκευή την ευθύνη για την επίθεση από την οποία είχε τραυματισθεί τη Δευτέρα στο πόδι ο επικεφαλής της Ansaldo Nucleare, μιας θυγατρικής της γιγάντιας δημόσιας εταιρείας Finmeccanica και είχε ανακοινώσει «οκτώ νέες δράσεις» για να εκδικηθεί αναρχικούς που είναι φυλακισμένοι στην Ελλάδα.

Έπειτα απ’ αυτή την επίθεση και τις απειλές από τους αναρχικούς, ο επικεφαλής της Finmeccanica Τζουζέπε Όρσι τέθηκε υπό αστυνομική προστασία από τις ιταλικές αρχές, όπως και επτά άλλες προσωπικότητες του κόσμου της οικονομίας, μεταξύ των οποίων διευθυντές επιχειρήσεων, μετέδωσε το πρακτορείο ANSA, χωρίς να αναφέρει τα ονόματα των προσώπων αυτών.

Διαβάστε

“Ο τραυματισμός του δ.σ. της Ansaldo Nucleare μπορεί να διατάχθηκε από Έλληνες αναρχικούς”

Ιταλία: Ανάληψη ευθύνης με αναφορά στην Ελλάδα

Το «ρολάκι» έδειξε FAI – Ιταλοί αναρχικοί πίσω από τις επιθέσεις σε Ελλάδα, Ελβετία και Ιταλία

Η FAI ανέλαβε την ευθύνη για το πακέτο βόμβας στο Λιβόρνο – Καμία ανάληψη για τον Κορυδαλλό

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε