Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ιταλία: Η πολιτική της λιτότητας απέτυχε

Ιταλία: Η πολιτική της λιτότητας απέτυχε

«Η πολιτική της λιτότητας και της οικονομικής αυστηρότητας όχι μόνο απέτυχε, αλλά είναι και η μεγάλη υπεύθυνη των δυσκολιών της χώρας μας», υπογράμμισε η Σουζάνα Καμούσσο, επικεφαλής του μεγαλύτερου ιταλικού συνδικάτου, Cgil, κατά την σημερινή διαδήλωση, στην κατάμεστη πλατεία Αγίου Ιωάννη της Ρώμης.

Η κινητοποίηση θέλησε να εκφράσει, πρώτα απ΄όλα, την αντίθεση του Cgil στα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης του Μάριο Μόντι, που προβλέπουν την αύξηση του ΦΠΑ κατά μια ποσοστιαία μονάδα, την μείωση του συνολικού ποσού που θα μπορεί να φοροεκπίπτει από την ετήσια δήλωση των πολιτών και την περιστολή των δαπανών για την δημόσια υγεία.

«Για να φτάσουμε σε αυτά τα αποτελέσματα, δεν χρειαζόμασταν κυβέρνηση τεχνοκρατών και καθηγητών», πρόσθεσε η Καμούσσο, η οποία επιβεβαίωσε ότι η συνδικαλιστική της οργάνωση πρόκειται να λάβει μέρος στην πανευρωπαϊκή ημέρα κινητοποίησης της δεκάτης τετάρτης Νοεμβρίου.

Την στήριξή τους στην διαδήλωση της πλατείας του Αγίου Ιωάννη του Λατερανού εξέφρασαν γνωστά ονόματα της ιταλικής προοδευτικής παράταξης, όπως ο γραμματέας του «Δημοκρατικού Κόμματος» Πιερλουίτζι Μπερσάνι, ο επικεφαλής της «Ιταλίας των Αξιών», Αντόνιο Ντι Πιέτρο και ο Νίκι Βέντολα, του κόμματος «Αριστερά και Ελευθερία».

Υπενθυμίζεται ότι σε ότι αφορά τον διάλογο με την αυτοκινητοβιομηχανία Fiat, το συγκεκριμένο κεντροαριστερό συνδικάτο δεν εκλήθη σε πρόσφατη συνάντηση με την εργοδοσία στην οποία, αντιθέτως, συμμετείχαν τα άλλα δυο μεγάλα συνδικάτα, Cisl και Uil.

«Φως στο τούνελ θα υπάρξει μόνο αν υπερασπισθούμε το δικαίωμα στην εργασία», κατέληξε η Σουζάνα Καμούσσο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε