Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ιταλία και Σαουδική Αραβία έκλεισαν τις πρεσβείες τους στην Δαμασκό!

Την προσωρινή παύση της λειτουργίας της πρεσβείας της στην Δαμασκό και τον επαναπατρισμό όλου του προσωπικού της αποφάσισε η Ιταλία, όπως ανακοίνωσε το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών.

  «Δεδομένης της σοβαρής κατάστασης σε ό,τι αφορά τις συνθήκες ασφαλείας, αποφασίσαμε μαζί με τους κύριους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καταδικάσουμε και πάλι με απόλυτη αποφασιστικότητα τις βιαιότητες που διαπράττει το συριακό καθεστώς σε βάρος των πολιτών του», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ιταλικού υπουργείου εξωτερικών.

    «Η Ιταλία θα συνεχίσει να στηρίζει τον λαό της Συρίας και να εργάζεται υπέρ μιας ειρηνικής λύσης της κρίσης, που να εγγυάται τα βασικά του δικαιώματα και της νόμιμες δημοκρατικές του προσδοκίες» συνεχίζει η ανακοίνωση του ιταλικού ΥΠΕΞ, ενώ προστίθεται ότι «παρέχουμε κάθε δυνατή στήριξη στις προσπάθειες του απεσταλμένου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου, Κόφι Άναν, για να επιτευχθεί ο άμεσος τερματισμός της βίας, να επιτραπεί η είσοδος στα μέλη των ανθρωπιστικών οργανώσεων και να ξεκινήσει ο πολιτικός διάλογος».

    Υπενθυμίζεται ότι τις περασμένες ημέρες ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Τζούλιο Τέρτσι είχε ζητήσει επανειλημμένα να κηρυχθεί «εκεχειρία για ανθρωπιστικούς λόγους», υπογραμμίζοντας ότι «η κύρια προτεραιότητα είναι να παρασχεθεί βοήθεια και να μπορέσουν να παραδοθούν τρόφιμα στους πολίτες».

Η σαουδαραβική κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα τη διακοπή της λειτουργίας της πρεσβείας του βασιλείου στη Δαμασκό και την άμεση ανάκληση όλου του διπλωματικού προσωπικού, επειδή συνεχίζεται η αιματηρή καταστολή της αντικαθεστωτικής λαϊκής εξέγερσης που ξεκίνησε προ έτους.

    Η ανωτέρω απόφαση της σαουδαραβικής κυβέρνησης δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο των Εξωτερικών στο Ριάντ. Ήδη, η σχετική επίσημη ανακοίνωση μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας, το Spa.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε