Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ιταλία: Στους δρόμους κατέβηκαν οι χήρες των αυτοχείρων

Ιταλία: Στους δρόμους κατέβηκαν οι χήρες των αυτοχείρων

Στην Μπολόνια διαδηλώνουν οι χήρες πολλών Ιταλών που έβαλαν τέλος στη ζωή τους, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Την πρωτοβουλία στηρίζουν και δεκάδες άνεργοι, επιχειρηματίες που αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, όπως και υπάλληλοι που δέχθηκαν «εθελούσια έξοδο» και δεν ξέρουν πότε πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν.

Στην «πρώτη γραμμή» η Τιστιάνα Μαρόνε, χήρα του βιοτέχνη Τζουσέπε Καμπανιέλο, ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε στις 28 Μαρτίου έξω από τα γραφεία της υπηρεσίας είσπραξης φόρων στην Μπολόνια.

«Τα άτομα αυτά, αποφασίζουν να αυτοκτονήσουν διότι τα αναγκάζουν. Δεν πρόκειται για τρελούς, για ανθρώπους με κατάθλιψη ή σε έξαρση. Μιλάμε για απελπισμένους πολίτες, που έχουν απλώς καταλάβει ποία είναι η κατάσταση. Το κράτος πρέπει να κινητοποιηθεί άμεσα», δήλωσε η Μαρόνε.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία, διαδήλωσαν μόνο με άσπρες σημαίες στο χέρι. Το λευκό χρώμα, στην Ιταλία, συμβολίζει τον πόνο για τον άδικο χαμό μιας ζωής.

Οι διαδηλωτές κατέθεσαν στεφάνι στο σημείο όπου αυτοπυρπολήθηκε ο Καμπανιέλο και μια αντιπροσωπεία τους έγινε δεκτή από τον διευθυντή της υπηρεσίας είσπραξης φόρων.

«Δεν λέμε ότι οι φόροι δεν πρέπει να πληρώνονται. Ζητούμε, όμως, κατ’ αρχήν μια πιο ανθρώπινη σχέση με τα γραφεία και τις υπηρεσίες φοροεισπράξεων», τόνισε η Ελιζαμπέτα Μπιάνκι, κόρη ενός επιχειρηματία της πόλης Μπολόνια που οργάνωσε την σημερινή κινητοποίηση.

Διαβαστε

Η κρίση έστειλε στην αυτοκτονία 5 ανθρώπους μέσα σε 48 ώρες στην Ιταλία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε