Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ιταλοί κατά Μόντι! – Ογκώδεις διαδηλώσεις στη Ρώμη

Ιταλοί κατά Μόντι! – Ογκώδεις διαδηλώσεις στη Ρώμη

Πολίτες κατά της σιδηροδρομικής γραμμής Τορίνο-Λιόν, οικοδόμοι και ακροδεξιοί βγήκαν το Σάββατο στους δρόμους της Ρώμης να διαδηλώσουν κατά του Μάριο Μόντι και της πολιτικής του.

Ακτιβιστές που αντιτίθενται στην κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας Τορίνο-Λιόν, που πραγματοποιούν κινητοποιήσεις εδώ και αρκετούς μήνες, συγκεντρώθηκαν σε περιοχή της ιταλικής πρωτεύουσας, εμποδίζοντας προσωρινά την κυκλοφορία σε μία βασική οδική αρτηρία.

Την ίδια ώρα χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα της οικοδομής φορώντας κόκκινα κράνη ζήτησαν από την ιταλική κυβέρνηση να στηρίξει τον τομέα, που έχει πληγεί ιδιαίτερα από την ύφεση που έχει προκληθεί εξαιτίας των μέτρων λιτότητας που έχει λάβει η κυβέρνηση Μόντι.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, το ποσοστό της ανεργίας στην Ιταλία έφτασε το 9,2% τον Δεκέμβριο και ανέρχεται στο 31,1% στους νέους ηλικίας 15 με 24 ετών.

Αρκετές χιλιάδες ακροδεξιοί διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν επίσης στη Ρώμη φώναξαν συνθήματα κατά της οικονομικής πολιτικής, όπως: “Οι φόροι αυξάνονται, η τιμή της βενζίνης αυξάνεται, η κυβέρνηση Μόντι είναι μία κυβέρνηση ληστών”.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές περίπου 20.000 άνθρωποι πήραν μέρος σε αυτή την κινητοποίηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρέμβαση Μόντι μετά από τρία 24ωρα συγκρούσεων

Οι Ιταλοί θέλουν τον Μόντι

Χρυσοί μισθοί για διευθυντές κρατικών υπηρεσιών!

Η δήλωση του Μάριο Μόντι που εξόργισε τους νέους

Ο μασόνος Πρωθυπουργός και τα νέα μέτρα λιτότητας!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε