Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

«Ήταν ένα απλό ατύχημα» είπε ο καπετάνιος του Costa Concordia

«Ήταν ένα απλό ατύχημα» είπε ο καπετάνιος του Costa Concordia

Ο καπετάνιος του Costa Concordia μίλησε για πρώτη φορά. Και όπως με τη συμπεριφορά του μετά το ναυάγιο, προκάλεσε ξανά αίσθηση.

Ψύχραιμος, σχεδόν ήρεμος, με ένα ελαφρύ τικ στο μάτι, ο Φραντσέσκο Σκετίνο είπε τη δική πλευρά της ιστορίας στη πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά την τραγωδία ανοιχτά της Τοσκάνης, με 32 νεκρούς.

Μιλώντας στην εκπομπή Quinta Colonna του Canale 5, ο Σκετίνο αναγνώρισε την ευθύνη του ως καπετάνιος, είπε ότι σκέφτεται συνεχώς τα θύματα του ναυαγίου και πρόσθεσε ότι για έναν καπετάνιο δεν υπάρχει μεγαλύτερη λύπη από το να χάνει το καράβι του. Αλλά «είναι λιγότερο οδυνηρό από το να χάνεις ένα παιδί», είπε αναφερόμενος στα παιδιά που ήταν μεταξύ των θυμάτων.

«Ο καπετάνιος έχει ταυτοποιηθεί και έτσι είναι φυσιολογικό ότι θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη» είπε ο Σκετίνο που πριν από μερικές μέρες αφέθηκε ελεύθερος και από τον κατ’ οίκον περιορισμό.

«Ήταν σαν να υπήρξε κάποιο μπλακ-άουτ στα κεφάλια όλων μας. Εγώ κατηγορώ τον εαυτό μου επειδή αποσπάστηκε η προσοχή μου,» είπε, αλλά πρόσθεσε ότι ο έλεγχος του πλοίου εκείνη την στιγμή ήταν στα χέρια άλλου αξιωματικού του πληρώματος.
«Εκείνη τη στιγμή, πήγα στο κατάστρωμα και διέταξα να τεθεί το πλοίο σε χειροκίνητη πλοήγηση αλλά δεν είχα τον έλεγχο του πλοίου που τον είχε άλλος αξιωματικός».

Χαρακτήρισε τα γεγονότα στο δυστύχημα «περίπλοκα», λέγοντας ότι «ο καθένας έχει τη δική του αλήθεια. Ήταν ένα συνηθισμένο ατύχημα, όπου το πεπρωμένο βρήκε τη θέση του».

Ο Σκετίνο κατηγορείται για τους χειρισμούς του, ότι έφερε το πλοίο πολύ κοντά στην ακτή, καθυστέρησε την εκκένωση του κρουαζιερόπλοιου, έχασε τον έλεγχο της επιχείρησης και εγκατέλειψε το πλοίο πριν εκκενωθεί από τους 4.200 επιβάτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το χέρι του… Θεού και ο Σκετίνο! Ελεύθερος ο καπετάνιος του Costa Concordia

 

Ναυάγιο Costa Concordia: Αποζημίωση 2 εκατ. ευρώ σε 235 γάλλους επιβάτες

Άλλα τρία πτώματα εντοπίστηκαν στο Costa Concordia

Βιβλίο για το ναυάγιο γράφει ο καπετάνιος του Costa Concordia

Ο Σκετίνο έριξε το Costa Concordia στα βράχια γιατί δε φορούσε τα γυαλιά του!

Περιμένουν “απαντήσεις” απο το μαύρο κουτί του Costa Concordia

Ένα 5χρονο κοριτσάκι ανάμεσα στα πτώματα του Costa Concordia

Νέο βίντεο απο το Costa Concordia λίγο πριν το ναυάγιο

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε