Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Ήταν μεθυσμένος ο μακελάρης του Αφγανιστάν; – Δε θυμάται πως σκότωσε γυναίκες και παιδιά

ΦΩΤΟ REUTERS

Σε κατάσταση αμόκ σκότωσε και έκανε αμάχους. Η υπόθεση σόκαρε την κοινή γνώμη και ο επιλοχίας Ρόμπερτ Μπέιλς αντιμετωπίζει ακόμη και την «ηλεκτρική καρέκλα». Δε θυμάται όμως τίποτα απ’ όσα έκανε.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει τώρα: ότι δε θυμάται πότε και πως σκότωσε 16 Αφγανούς πολίτες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά. Ο Αμερικανός επιλοχίας κρατείται στη φυλακή του Φορτ Λέβενγουερθ.

«Θυμάται την αρχή της βραδιάς και ό,τι ακολούθησε τα γεγονότα, αλλά δεν θυμάται τι συνέβη ανάμεσα στα δύο αυτά χρονικά σημεία», είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS ο συνήγορός του, Τζον Χένρι Μπράουν μετά από επτάωρη συνάντηση που είχε με τον πελάτη του.

Το βράδυ της 11ης Μαρτίου, ο 38χρονος επιλοχίας, πατέρας τριών παιδιών, έφυγε από τη βάση του στο Παντζουαγί, στην επαρχία Κανταχάρ. Πήγε σε δυο γειτονικά χωριά, σκότωσε 16 ανθρώπους, έκαψε τα πτώματά του επέστρεψε στη βάση του και παραδόθηκε.

Από τα στοιχεία της ανάκρισης προκύπτει πως δεν αποκλείεται ο δράστης να βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Ο δικηγόρος του πάντως δεν πιστεύει πως ήταν μεθυσμένος. «Είπε ότι είχε πιει λίγες γουλιές από κάτι, αλλά ότι δεν ήπιε ολόκληρο ποτήρι».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο κατηγορούμενος βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. «Σκέφτεται τους στρατιώτες που άφησε πίσω του και τις συνέπειες των πράξεων για τις οποίες κατηγορείται στους φίλους και τους συμπατριώτες του», είπε, διευκρινίζοντας ότι ο πελάτης του φοβάται για πράξεις αντιποίνων εναντίον τους.

Εντός των επόμενων ημερών θα απαγγελθούν επισήμως οι κατηγορίες εναντίον του Ρόμπερτ Μπέιλς.

Τραγική φιγούρα της υπόθεσης και η σύζυγος του, που δε γνωρίζει πως ο άνδρας της και πατέρας των παιδιών της έφτασε στο φονικό. «Κι εγώ θέλω να μάθω τι συνέβη. Θέλω να μάθω πώς μπόρεσε να γίνει αυτό. Η οικογένειά μας δεν έχει άλλες πληροφορίες από αυτές που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο. Ό,τι έχει γίνει γνωστό δεν έχει καμία σχέση με τον χαρακτήρα του ανθρώπου που αγαπώ και θαυμάζω», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το δικηγορικό γραφείο του Λανς Ρόουζεν στο Σιατλ. Ήταν η πρώτη φορά που «έσπασε» τη σιωπή της η σύζυγος του Μπειλς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτός είναι ο μακελάρης επιλοχίας – Φωτογραφίες

Του «γύρισε το μυαλό» και σκότωσε 16 ανθρώπους γιατί τον έστειλαν για 4η φορά στον πόλεμο

Με εκδίκηση απειλούν οι Ταλιμπάν για την σφαγή αμάχων από αμερικανό στρατιώτη

Σοκ από την σφαγή 16 αφγανών από αμερικάνο στρατιώτη – Τι δηλώνει το ΝΑΤΟ

Να φύγει το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί απο τη χώρα ζήτησε ο αφγανός πρόεδρος

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε