Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ήθελαν να τινάξουν το Βερολίνο στον αέρα; Στα χέρια της αστυνομίας δυο ύποπτοι

Είχαν προμηθευτεί ηλεκτρικό εξοπλισμό και οξύ που χρησιμοποιείται στη γεωργία. Ήθελαν να φτιάξουν βόμβα αλλά η αστυνομία του Βερολίνου τους πρόλαβε.

Οι φερόμενοι τρομοκράτες είναι ένας 28χρονος από τη Λωρίδα της Γάζας και ένας 24χρονος Γερμανός, λιβανικής καταγωγής, που συνελήφθησαν ως ύποπτοι για το σχεδιασμό βομβιστικής επίθεσης στο Βερολίνο.

Είναι ύποπτοι για την αγορά χημικών ουσιών για την κατασκευή εκρηκτικού μηχανισμού και εις βάρος τους έχει ξεκινήσει έρευνα και από την εισαγγελία. Οι έρευνες που κατέληξαν στη σύλληψη των δυο ανδρών έχουν ξεκινήσει αρκετούς μήνες, σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής αστυνομίας.

Δεν έχει διευκρινιστεί το πότε έγιναν οι συλλήψεις, αλλά η αστυνομία έφτασε ως εκεί βασιζόμενη σε πληροφορίες που έδωσαν οι εταιρείες από τις οποίες παραγγέλθηκαν τα υλικά αυτά. Πάντως, η αστυνομία του Βερολίνου έκανε έρευνες σε δύο διαμερίσματα και σε ισλαμικό πολιτιστικό κέντρο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Μπερλίνερ Μόργκενποστ, η οποία αποκάλυψε την πληροφορία για τις δύο συλλήψεις, μια έρευνα με την “υποψία της προετοιμασίας επίθεσης κατά του κράτους” έχει ξεκινήσει πριν από περισσότερο από δύο μήνες.

Οι ύποπτοι σύχναζαν σε ένα τέμενος της εργατικής συνοικίας του Βερολίνου Βέντινγκ, όπου περιστασιακά πέρναγαν επίσης τη νύχτα, διευκρινίζει η Berliner Morgenpost, προσθέτοντας ότι η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στο τέμενος το πρωί της Πέμπτης.

Οι συλλήψεις έρχονται τρεις μέρες πριν συμπληρωθούν 10 χρόνια από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου αλλά και μερικές μέρες πριν από την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου στη Γερμανία από τις 22 ως τις 25 Σεπτεμβρίου.

Οι φόβοι στη Γερμανία για μια επίθεση αυξήθηκαν όταν αποκαλύφθηκε ότι το Αμβούργο αποτέλεσε τη βάση ορισμένων από αυτούς που σχεδίασαν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Οι αξιωματούχοι της ασφάλειας έχουν επανειλημμένως προειδοποιήσει ότι μπορεί να υπάρχουν πυρήνες μαχητών στη χώρα.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε