Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Ηθελε να μιμηθεί τη σφαγή στο Columbine!

Ηθελε να μιμηθεί τη σφαγή στο Columbine!

Ενας νεαρός 21 χρόνων συνελήφθη στις Βαλεαρίδες με 140 κιλά εκρηκτικά. Ετοιμαζόταν να τινάξει στον αέρα ολόκληρο πανεπιστήμιο.

Ένας 21χρονος συνελήφθη στην Ισπανία γιατί φέρεται πως είχε αποφασίσει να μιμηθεί στις Βαλεαρίδες «τη σφαγή» στο αμερικανικό Λύκειο του Columbine η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή ενός καθηγητή, 12 μαθητών και των δύο δραστών το 1999, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία η οποία διευκρίνισε πως κατέσχεσε μια ποσότητα εκρηκτικών που ξεπερνά τα «140 κιλά».

Η αστυνομία «συνέλαβε έναν νέο 21 ετών ο οποίος ετοιμαζόταν να τοποθετήσει βόμβες στο Πανεπιστήμιο των Βαλεαρίδων (Νήσων), μιμούμενος τη σφαγή στο Columbine», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Συνελήφθη στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα, στις Βαλεαρίδες Νήσους, «ακριβώς τη στιγμή που παραλάμβανε πάνω από 140 κιλά εκρηκτικά τα οποία είχε προμηθευτεί μέσω του Διαδικτύου», σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο νεαρός άνδρας «είχε αφήσει διάφορα σχόλια στο Διαδίκτυο στα οποία ταυτιζόταν με τους δράστες της σφαγής στο λύκειο του Κόλουμπαϊν στις Ηνωμένες Πολιτείες και είχε επίσης ένα ιστολόγιο στο οποίο εξέθετε το μίσος του, την κλίση του στα όπλα και (έγραφε) πώς να παρασκευάζονται διάφορα εκρηκτικά», ανέφερε η αστυνομία.

Στα έγγραφα που κατασχέθηκαν, ο άνδρας «εξηγούσε το μίσος του για την κοινωνία, ειδικότερα για τους φοιτητές του πανεπιστημίου, καθώς και την απόφασή του να τοποθετήσει βόμβες, που θα αποτελούνταν από σωλήνες γεμάτους με σφαιρίδια, στρατηγικά μέσα στις αίθουσες του πανεπιστημίου, αναφέροντας την υπόθεση μιας αυτοκτονίας του μετά τη σφαγή», σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε