Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ήθελε να σκοτώσει τον Ομπάμα

Ήθελε να σκοτώσει τον Ομπάμα

Σε πολυετή κάθειρξη καταδικάστηκε νεαρός Ουζμπέκος που ήθελε να σκοτώσει τον πρόεδρο Ομπάμα

Σε κάθειρξη 15 ετών και 8 μηνών καταδικάστηκε από δικαστήριο της Αλαμπάμα ένας νεαρός από το Ουζμπεκιστάν ο οποίος απείλησε να σκοτώσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και παρείχε υλική υποστήριξη σε τρομοκράτες.

Ο Ουλουγκμπέκ Κοντίροφ, 22 ετών, μπήκε στις ΗΠΑ το 2009 με φοιτητική βίζα. Θα εκδοθεί στη χώρα του όταν εκτίσει την ποινή του.

“Η υπόθεση αυτή καταδεικνύει τη συνεχή απειλή που αποτελούν οι βίαιοι εξτρεμιστές στη χώρας μας και τις προσπάθειες που καταβάλουν οι δυνάμεις ασφαλείας για να τους αντιμετωπίσουν”, δήλωσε η γενική αντεισαγγελέας για θέματα εθνικής ασφάλειας Λάιζα Μόνακο.

Ο Κοντίροφ συνελήφθη στις 13 Ιουλίου 2011 σε ξενοδοχείο της Αλαμπάμα, αφού νωρίτερα ομοσπονδιακοί πράκτορες του είχαν δώσε ένα όπλο και χειροβομβίδες καθώς εξέφρασε την επιθυμία να σκοτώσει τον πρόεδρο Ομπάμα σε ένα άτομο που αποδείχτηκε ότι ήταν πληροφοριοδότης του FBI.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης ο νεαρός επικοινωνούσε μέσω του διαδικτύου με κάποιον που εμφανιζόταν ως μέλος του Ισλαμικού Κινήματος του Ουζμπεκιστάν, μιας οργάνωσης που οι ΗΠΑ έχουν συμπεριλάβει στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων. Οι επαφές του με το άτομο αυτό τον έπεισαν ότι θα έπρεπε να σκοτώσει τον Αμερικανό πρόεδρο και έκανε γνωστή την πρόθεσή του και σε άλλα άτομα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε