Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ηχητικό μήνυμα Καντάφι: «Δε με αγγίζουν οι βομβαρδισμοί»

ΦΩΤΟ REUTERS

Βρίσκεται ή όχι στην Τρίπολη ο Μουαμάρ Καντάφι; Ένα νέο θρίλερ σχετικά με την τύχη του Λίβυου ηγέτη βρίσκεται σε εξέλιξη, με εκείνον να το… συντηρεί με ένα ηχητικό μήνυμα.

Λίγη ώρα μετά τη δήλωση του Ιταλού υπουργού Εξωτερικών πως ο Καντάφι έχει τραυματιστεί από τις νατοϊκές επιδρομές και πιθανόν έχει εγκαταλείψει την Τρίπολη, ο Συνταγματάρχης έδωσε το… παρών. Μόνο που το έκανε με ηχητικό μήνυμα στη λιβυκή τηλεόραση και μοιραία κανείς δε μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά πως παραμένει στην Τρίπολη…

«Θέλω να σας πω ότι οι βομβαρδισμοί σας δεν θα με φτάσουν επειδή εκατομμύρια Λίβυοι με έχουν στην καρδιά τους», είπε απευθυνόμενος στο ΝΑΤΟ και ευχαρίστησε τους αρχηγούς κρατών που ενδιαφέρθηκαν για την κατάστασή του και ζήτησαν να πληροφορηθούν αν είναι καλά στην υγεία του μετά την αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ την Πέμπτη.

«Λέω στους δειλούς σταυροφόρους ότι είμαι σε ένα μέρος όπου δεν μπορείτε να με φτάσετε και να με σκοτώσετε», πρόσθεσε.

Πριν τον Καντάφι, είχε διαψεύσει τα πάντα, μέσω συνέντευξης Τύπου, και ο εκπρόσωπος Τύπου της λιβυκής κυβέρνησης. Πρώτα, όμως, είχε διαψευστεί μόνο ο τραυματισμός του και όχι η φυγή του από την Τρίπολη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν διαθέτουν κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι έχει τραυματιστεί, δήλωσε στο μεταξύ ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρκ Τόνερ.

«Υπάρχουν δημοσιογραφικές πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες είναι τραυματίας. Εμείς από την πλευρά μας δεν είδαμε τίποτα που να επιβεβαιώνει αυτές τις πληροφορίες», τόνισε.

Στο μεταξύ, οι εξεγερμένοι κατηγόρησαν το καθεστώς Καντάφι ότι εξαναγκάζει μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική να επιβιβαστούν σε σκάφη για ένα επικίνδυνο ταξίδι προς διάφορα μεσογειακά νησιά με στόχο να «πλημμυρίσουν» στη συνέχεια τις ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου, Άμπντελ Χαφίζ Γόγκα πρόκειται για μια «παρασκηνιακή συνωμοσία του καθεστώτος Καντάφι για να μπορέσει έτσι να ασκήσει πιέσεις στη διεθνή κοινότητα και να την φοβίσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εξαφανισμένος και τραυματίας ο Καντάφι; – “Είναι καλά και στην Τρίπολη” λέει το καθεστώς

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε