Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

«Κα Μέρκελ, δεν έχετε ευρωπαϊκή πολιτική»

ΦΩΤΟ REUTERS

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα… ακούει από τους πολιτικούς της αντιπάλους η Άνγκελα Μέρκελ. Μάλλον, δε θα είναι και η τελευταία!

Αυτή τη φορά ήταν ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ που επέκρινε την καγκελάριο για έλλειψη ευρωπαϊκής πολιτικής της κεντροδεξιάς κυβέρνησης.

«Η Μέρκελ δεν έχει ευρωπαϊκή πολιτική» είπε ο Σταϊνμάιερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Tageszeitung “taz”.

«Στις Βρυξέλλες, η Μέρκελ βγάζει λόγους για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, ενώ στη Γερμανία χρησιμοποιεί όλες τις προκαταλήψεις κατά των νοτιοευρωπαίων. Αυτό δεν είναι πολιτική γραμμή, είναι μια επικίνδυνη εκδοχή ευρωπαϊκής πολιτικής», είπε ο Σταϊνμάιερ.

Ο κορυφαίος σοσιαλδημοκράτης πολιτικός επέκρινε την κεντροδεξιά κυβέρνηση ότι με την απουσία ενός προφίλ στην εξωτερική πολιτική, μείωσε τη σημασία της Γερμανίας στην Ευρώπη.

«Οι μεγάλες χώρες, όπως η Γαλλία, παίρνουν σημαντικές αποφάσεις χωρίς τη Γερμανία. Μέσα σε δύο χρόνια μετατοπιστήκαμε από το κέντρο, στην περιφέρεια της διαμόρφωσης των ευρωπαϊκών εξελίξεων».

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών επέκρινε «τάσεις επανεθνικοποίησης» της ευρωπαϊκής πολιτικής, σημειώνοντας ότι κυρίως η Γερμανία πρέπει να κάνει το καθήκον της και να αντιταχθεί στην τάση αυτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ομπάμα “ξεμπρόστιασε” την Μέρκελ για την Ελλάδα αλλά αυτή… σφύριζε αδιάφορα!

Πως η Μέρκελ ψήλωσε και έφτασε τον Ομπάμα

Άφησαν την Μέρκελ στον αέρα δύο ώρες!

Μέρκελ: “Δεν μπορείτε να ζητάτε βοήθεια και να κάνετε διακοπές”!

Πορτογαλία και Ελλάδα αιτία που τα… άκουσε (ξανά) η Μέρκελ

Θα απαντήσετε κυρία Μέρκελ;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε