Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Και επίσημα επικεφαλής του στρατού ο Κιμ Γιονγκ-Ουν

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Κιμ Γιονγκ-Ουν, νεότερος γιος και  σίγουρος πλέον διάδοχος του αποθανόντος ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ-Ιλ, διορίστηκε επίσημα επικεφαλής του στρατού.

 Σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA, ο διορισμός επικυρώθηκε σε συνάντηση του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος Κόμματος Εργατών την Παρασκευή.

    Το KCNA ανέφερε ότι τα μέλη του ΠΓ “διακήρυξαν ότι ο αγαπητός ηγέτης Κιμ Γιονγκ-Ουν, αντιπρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής του Κόμματος Εργατών της Κορέας, ανέλαβε την ανώτατη ηγεσία του Κορεατικού Λαϊκού Στρατού”, όπως όριζε διαθήκη που άφησε ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ την 8η Οκτωβρίου.

    Μετά το θάνατο του Κιμ Γιονγκ-Ιλ, σε ηλικία 69 ετών, τα βορειοκορεάτικα ΜΜΕ αποκαλούν τον νεότερο Κιμ, που δεν έχει ακόμη συμπληρώσει τα 30 του χρόνια, “ανώτατο διοικητή”. Η ανακοίνωση της απόφασης του ΠΓ σηματοδοτεί την επίσημη ανάληψη από τον νεότερο Κιμ της διοίκησης ενός από τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο.

    Ο Κιμ είχε προαχθεί σε στρατηγό με τέσσερα αστέρια και είχε διοριστεί αντιπρόεδρος της κεντρικής στρατιωτικής επιτροπής του κόμματος από τον πατέρα του στα τέλη του 2010.

Διαβάστε επίσης:

«Ανόητοι και μαριονέτες, εμείς δε θα αλλάξουμε πολιτική!»

Ο «βασιλιάς» πέθανε, ζήτω ο «βασιλιάς» – Δεύτερη μέρα πένθους στη Β. Κορέα

Θα τον κηδεύουν δυο 24ωρα! Εξαντλητικός θρήνος για τον Κιμ Γιονγκ Ίλ

“Σύντροφε Κιμ Γιονγκ-Ουν, ακούστε την έκκληση του λαού”

Δεν τήρησαν ενός λεπτού σιγή στον ΟΗΕ για το θάνατο του βορειοκορεάτη ηγέτη

 


Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε