Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Και η Γερμανία έχει την Μαρία Αντουανέτα της! Είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος της χώρας!

Παρά το τόσο ψωμί πάντως και ο γερμανός πρόεδρος και η σύζυγός του Μπετίνα δείχνουν σε φόρμα ΦΩΤΟ REUTERS

Και μόνο ως στάση ζωής σοκάρει. Σκεφτείτε οτι ο νέος Πρόεδρος της Γερμανίας και εκλεκτός της Μέρκελ, παραγγέλνει καθημερινώς το ψωμί του σε έναν φούρνο 300 χιλιόμετρα μακριά από το Βερολίνο! Και όλα αυτά με τα χρήματα των γερμανών φορολογουμένων!

Ούτε οι γάλλοι αριστοκράτες λίγο πριν την γαλλική επανάσταση δεν είχαν τέτοιες συμπεριφορές και η αλήθεια είναι οτι αν ζούσε σήμερα η Μαρία Αντουανέττα θα ζήλευε τις ιδιοτροπίες του γερμανού προέδρου.

Ο κ. Κρίστιαν Γουλφ δεν αισθάνεται πάντως πολύ καλά τις τελευταίες ημέρες απ’ όταν δηλαδή μαθεύτηκε οτι τα αγαπημένα του ψωμάκια, τσουρεκάκια και άλλα αρτοκατασκευάσματα, τα παραλαμβάνει καθημερινά από τον αγαπημένο του φούρνο στο Ανόβερο- 300 χιλιόμετρα μακριά από το προεδρικό μέγαρο του Βερολίνου.

Η αντιπολίτευση και αρκετά γερμανικά ΜΜΕ «πήραν χαμπάρι» την ιδιαίτερη αυτή τοπικιστική προτίμηση του εκλεκτού της Ανγκελας Μέρκελ, που ήταν πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας και κάτοικος Ανοβέρου προτού εκλεγεί πρόεδρος.

«Γιατί δεν αγοράζετε βερολινέζικο ψωμί, κύριε πρόεδρε; » αναρωτήθηκε πρωτοσέλιδα η εφημερίδα «Βild», ενώ η βερολινέζα δημοτική σύμβουλος και στέλεχος των Πρασίνων Κλόντια Χέμερλινγκ δήλωσε ότι θεωρεί «γελοίο» να ξοδεύει ένας πολιτικός καθημερινώς τα χρήματα των φορολογουμένων και να εκπέμπει ρύπους για τη μεταφορά ψωμιού όταν η πρωτεύουσα «είναι γεμάτη από κορυφαία αρτοποιεία».

Ο μόνος που υπερασπίζεται τον κ. Γουλφ είναι ο ιδιοκτήτης του αμφιλεγόμενου φούρνου Γιόχαν Γκόγες. « Το ψωμί μου είναι χειροποίητο και υψίστης ποιότητος. Αν οι φούρνοι του Βερολίνου δεν μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά, οι ιδιοκτήτες τους ας αντικαταστήσουν τα παλιομηχανήματά τους!» δήλωσε χαρακτηριστικά ο προεδρικός φούρναρης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε