Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Και στην Γερμανία έχει απλώσει τα πλοκάμια της η ιταλική Μαφία

Ενας από τους 300 που συνελλήφθησαν χθες σε επιχείρηση σκούπα στην Ιταλία

Η Ντρανγκέτα, η οποία αποδεκατίσθηκε από μια αστυνομική επιχείρηση μεγάλης έκτασης στην Ιταλία, αποτελεί το

σημαντικότερο δίκτυο της ιταλικής μαφίας στη Γερμανία, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Μπιλντ.

    Επικαλούμενη απόρρητα στοιχεία της γερμανικής αστυνομίας (BKA), η εφημερίδα αναφέρει πως τουλάχιστον 237 ύποπτοι για συμμετοχή στο ιταλικό οργανωμένο έγκλημα κατοικούν στη Γερμανία, από τους οποίους οι 134 έχουν σχέση με την Ντρανγκέτα της Καλαβρίας.

    Η ναπολιτάνικη Καμόρα αποτελεί τη δεύτερη σημαντικότερη ιταλική μαφιόζικη οργάνωση, με τουλάχιστον 52 μέλη στη Γερμανία, ενώ η σικελική Κόζα Νόστρα αριθμεί τουλάχιστον 32 μέλη στη χώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα.

    Σύμφωνα με μια έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα στις αρχές Ιουλίου από την BKA, ο αριθμός των εγκληματικών οργανώσεων που ελέγχονται από τις ιταλικές μαφιόζικες οργανώσεις στη Γερμανία αυξήθηκε από 18 το 2008 σε 30 το 2009. Οι οργανώσεις αυτές ειδικεύονται στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών και στις χρηματοπιστωτικές απάτες στον τομέα των εισαγωγών-εξαγωγών.

    Η παρακολούθηση των ιταλικών μαφιόζικων οργανώσεων από τη γερμανική αστυνομία ενισχύθηκε μετά το φόνο, τον Αύγουστο του 2008 στο Ντούισμπουργκ (δυτική Γερμανία), έξι Ιταλών από μέλη της Ντρανγκέτα μπροστά σ’ ένα εστιατόριο.

    Χθες Τρίτη η ιταλική αστυνομία πραγματοποίησε μεγάλης έκτασης επιχείρηση εναντίον της μαφίας της Καλαβρίας εκδίδοντας εντάλματα σύλληψης σε βάρος άνω των 300 προσώπων στη νότια Ιταλία, αλλά και στις πλούσιες βόρειες ιταλικές περιφέρειες οι οποίες έχουν γίνει “ο οικονομικός πνεύμονας” της Ντρανγκέτα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε