Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Καιρός «φονιάς» βυθίζει τις ΗΠΑ στο πένθος – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 4 πολιτείες

ΦΩΤΟ REUTERS

Οι φονικότερες καταιγίδες της τελευταίες 10ετίας σαρώνουν τις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες, με τον τραγικό απολογισμό να έχει φτάσει ήδη τους 230 νεκρούς!

Η πλέον πληγείσα πολιτεία από τις καταιγίδες και τους ανεμοστρόβιλους είναι η Αλαμπάμα, όπου 131 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ άλλοι 32 είναι οι νεκροί στο Μισισίπι, όπου σπίτια ισοπεδώθηκαν, αυτοκίνητα αναποδογύρισαν και δέντρα ξεριζώθηκαν.
Ήταν κάποτε ένα σπίτι... - ΦΩΤΟ REUTERS
Και το πιο τραγικό είναι πως ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί! Ήδη, η κυβέρνηση Ομπάμα αλλά και ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Ρόμπερτ Μπέντλεϊ, κήρυξαν την Αλαμπάμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ 2000 άνδρες της εθνοφρουράς έχουν κινητοποιηθεί για να βοηθήσουν τους κατοίκους.
Σπίτια που "στήθηκαν" δύσκολα, καταστράφηκαν μέσα σε δευτερόλεπτα - ΦΩΤΟ REUTERS
Αναζητούν εκείνους που έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια των σπιτιών τους, των μαγαζιών τους.
Θύματα έχουν αναφερθεί επίσης στη Λουιζιάνα, την Τζόρτζια, το Τενεσί και το Άρκανσο, όπου σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι. Το Άρκανσο, το Τενεσί και το Μισισίπι έχουν επίσης κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Η απόλυτη καταστροφή - ΦΩΤΟ REUTERS
«Η καρδιά μας είναι με όσους επλήγησαν από την καταστροφή και είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να βοηθάμε το λαό της Αλαμπάμα», αναφέρει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα σε μήνυμά του που αναρτήθηκε στο Twitter.

Λόγω των καταιγίδων έκλεισαν τρεις πυρηνικοί αντιδραστήρες σε πυρηνικό εργοστάσιο της Αλαμπάμα. Εκτός λειτουργίας τέθηκαν και 25 γραμμές υψηλής τάσης με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Κάτοικοι της Αλαμπάμα δεν μπορούν να πιστέψουν ότι έχασαν τα πάντα - ΦΩΤΟ REUTERS
«Δεν έχουμε ξαναζήσει τόσο έντονες καιρικές συνθήκες στην ιστορία μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Tennessee Valley Authority, η αμερικανική εταιρεία που παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα σε 9 εκατομμύρια κατοίκους σε επτά Πολιτείες.

Οι ανεμοστρόβιλοι είναι συνηθισμένο φαινόμενο στις νότιες και μεσοδυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ αλλά σπανίως αποδεικνύονται τόσο καταστροφικοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θερίζει ζωές η κακοκαιρία στην Αλαμπάμα – Τουλάχιστον 162 οι νεκροί

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε