Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Κακοκαιρία πλήττει το Βέλγιο

Πλημμύρες και κατολισθήσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων.

Σχέδια για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων έθεσαν σε εφαρμογή πολλές περιοχές και δήμοι του Βελγίου καθώς έντονες βροχοπτώσεις προκαλούν πλημμύρες και κατολισθήσεις, αλλά και ανησυχητική αύξηση του επιπέδου των υδάτων σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Ο κυβερνήτης της ανατολικής Φλάνδρας, στο βόρειο Βέλγιο, ανακοίνωσε ότι τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο αντιμετώπισης καταστρφών, που προβλέπει την ενεργοποίηση συναγερμού στο πυροσβεστικό σώμα, τις ιατρικές υπηρεσιες, την πολιτική προστασία και την άμυνα.

Το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων ενεργοποίηθηκε σήμερα το απόγευμα σε ακόμα μία περιοχή του βόρειου Βελγίου, το φλαμανδικό Μπραμπάν, καθώς και σε πολλούς φλαμανδικούς δήμους.

Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου πολλά ρέματα κινδυνεύουν να υπερχειλίσουν στην επαρχία Ναμίρ και την περιοχή Βερβιέ.

Μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων 24 ωρών σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα το επίπεδο των υδάτων αυξάνεται ανησυχητικά, ενώ κατολισθήσεις κλείνουν δρόμους και κάνουν αναγκαία την εκκένωση κατοικιών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε