Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κακοκαιρία σαρώνει Ρουμανία και Κροατία

Κακοκαιρία σαρώνει Ρουμανία και Κροατία

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και στις συγκοινωνίες λόγω χιονοθύελλας που πλήττει τις δύο χώρες.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στις επαρχίες Μπουζάου, Μπράιλα και Βραντσέα στην ανατολική Ρουμανία και διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε 11 εθνικές οδούς προκλήθηκαν από τη χιονοθύελλα που σαρώνει τη χώρα, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ρουμανικού υπουργείου Εσωτερικών, Καταλίν Τσίπερ.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπερ τουριστικό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν 30 Μολδαβοί υπήκοοι έκανε αναγκαστική στάση στην πόλη Χούσι, επίσης στο ανατολικό τμήμα της χώρας, επειδή ήταν αδύνατο να συνεχίσει το ταξίδι προς την Βάμα Αλμπίτα. Οι επιβάτες, μεταξύ των οποίων 14 παιδιά, μεταφέρθηκαν σε ασφαλή περιοχή.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία κήρυξε πορτοκαλί συναγερμό λόγω της χιονοθύελλας στις επαρχίες Μπουζάου, Μπράιλα, Ιαλομίτα, Γκαλαράσι, Γκιουργίου, Τελεόρμαν, Άργκες και Πράχοβα.

Στην Κροατία λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έχουν μείνει 12.750 νοικοκυριά στην περιοχή του Κάρλοβατς λόγω βλαβών σε γραμμές υψηλής τάσης του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο τεχνικός διευθυντής της επιχείρησης ηλεκτρισμού Elektra, Γιόσιπ Κέκιτς δήλωσε ότι έως το τέλος της μέρας τα 2/3 των καταναλωτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα θα έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Διαβάστε

Ρουμανία: Καμία άυξηση σε μισθούς ή συντάξεις το ’13

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε