Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Κακοκαιρία σαρώνει την Ευρώπη – Νεκροί και πολλά προβλήματα

Κακοκαιρία σαρώνει την Ευρώπη – Νεκροί και πολλά προβλήματα

Νεκροί απο τον χιονιά σε Πολωνία, Κροατία το σαββατοκύριακο. Χάος στις μετακινήσεις.

Κύμα σφοδρής κακοκαιρίας σαρώνει εδώ και λίγα 24ωρα την Ευρώπη προκαλώντας το θάνατο ανθρώπων και χάος στις μετακινήσεις.

Στην Πολωνία δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατα τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με τη θερμοκρασία να μην ξεκολλάει από τους -19.

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους απο τον χιονιά στην Κροατία. Οι τέσσερις υπέκυψαν από το κρύο, ενώ καθάριζαν το χιόνι έξω από τις οικίες τους στην Πιτόματσα στο βόρειο τμήμα της χώρας, στο Όσιεκ και στο Βάλποβο. Το πέμπτο θύμα της κακοκαιρίας είναι ένας άνδρας, τα ίχνη του οποίου είχαν εξαφανιστεί το Σάββατο στην περιοχή Κορένιτσα και εντοπίστηκε χθες παγωμένος σε απόσταση 150 μέτρων από δρόμο. (διαβάστε την είδηση)

Κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου άλλα δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους από το ψύχος στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας -Ερζεγοβίνης. Ένας άνδρας εντοπίστηκε χθες χωρίς τις αισθήσεις του, σε αγροτικό δρόμο, στο χωριό Μουτσάλοβιτς και μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου, όπου κατέληξε. Οι γιατροί ανακοίνωσαν ότι ο θάνατος επήλθε από διακοπή της καρδιακής και αναπνευστικής λειτουργίας που προκλήθηκε από το κρύο.
Σε χωράφι, στο δήμο Τσέλινατς, οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν έναν ακόμη άνδρα νεκρό από το κρύο. Σε όλη τη χώρα επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες και από το βράδυ αναμένονται χιονοπτώσεις.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες καταγράφονται στο νότιο τμήμα της χώρας, -4 έως 1 βαθμό Κελσίου. Στη Ζένιτσα το θερμόμετρο δείχνει -11 βαθμούς Κελσίου, στο Γιάιτσε -10 βαθμούς Κελσίου και στο Σαράγεβο και στη Μπιελάσνιτσα – 9 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Γερμανία όπου σημειώθηκαν σφοδρές χιονοπτώσεις και η θερμοκρασία έπεσε κάτω απο το μηδέν, προκλήληθαν αρκετά τροχαία, πτήσεις ματαιώθηκαν ενώ πολύωρες ήταν οι καθυστερήσεις που σημειώθηκαν σε δρομολόγια τρένων.

Διαβάστε

Πέντε νεκροί από την κακοκαιρία στην Κροατία

Η Ευρώπη στο έλεος του χιονιά – Προβλήματα σε Βέλγιο, Ελβετία, Ρουμανία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε