Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Καλά στην υγεία του ο Φιντέλ Κάστρο

Καλά στην υγεία του ο Φιντέλ Κάστρο

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Ελίας Χάουα διαβεβαίωσε σήμερα από την Αβάνα ότι συναντήθηκε με τον Φιντέλ Κάστρο ο οποίος είναι “πολύ καλά στην υγεία του”, διαψεύδοντας έτσι τις φήμες που κυκλοφορούσαν το τελευταίο διάστημα για την κατάσταση του ηγέτη της κουβανικής επανάστασης.

Ο 86χρονος Κάστρο “είναι πολύ καλά και πολύ διαυγής”, είπε ο Χάουα μιλώντας σε δημοσιογράφους σε ξενοδοχείο της Αβάνας. Πρόσθεσε ότι συζήτησε επί πέντε ώρες με τον Κάστρο, κυρίως για αγροτικά θέματα.

Εδώ και αρκετούς μήνες, επίμονες φήμες που κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο ανέφεραν ότι η υγεία του Κάστρο έχει επιδεινωθεί και μάλιστα ορισμένοι έγραψαν ότι έχει ήδη πεθάνει. Πολλοί μπλόγκερ εξέφρασαν την έκπληξή τους επειδή ο Κάστρο δεν απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον Ούγκο Τσάβες μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της Βενεζουέλας, στις 7 Οκτωβρίου. Για τελευταία φορά ο Κάστρο εμφανίστηκε δημοσίως στις 5 Απριλίου.

Ο Χάουα αντικαταστάθηκε στην αντιπροεδρία της χώρας από τον υπουργό Εξωτερικών Νικολάς Μαδούρο προκειμένου να είναι υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος στις τοπικές εκλογές, στις 16 Δεκεμβρίου, στην πολιτεία Μιράντα όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον ηττημένο των προεδρικών εκλογών, Ενρίκι Καπρίλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προβληματισμός για την υγεία του Φιντέλ Κάστρο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε