Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Καλεί Αμερικανούς στρατιώτες να σκοτώσουν συναδέλφους τους

Καλεί Αμερικανούς στρατιώτες να σκοτώσουν συναδέλφους τους

Ο ιμάμης Ανουάρ αλ Αουλάκι, προέτρεψε τους Μουσουλμάνους που υπηρετούν στον αμερικανικό στρατό στο Ιράκ και το Αφγανιστάν να ακολουθήσουν το παράδειγμα του ταγματάρχη Νιντάλ Χασάν, ο οποίος είχε σκοτώσει 13 στρατιωτικούς το 2009.

«Οι μουσουλμάνοι οφείλουν να αντιστέκονται, είτε ρηματικά, είτε με φυσικές πράξεις, σε ότι συμβαίνει τώρα. Καλώ όλους όσους υπηρετούν στον αμερικανικό στρατό να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Νιντάλ Χασάν, ο οποίος σκότωσε στρατιώτες που προορίζονταν για το Ιράκ και το Αφγανιστάν», τόνισε ο Αουλάκι σε 45λεπτη ομιλία του σε ισλαμική ιστοσελίδα.   

«Ο Νιντάλ ήταν μαθητής μου και είμαι υπερήφανος για τον Νιντάλ Χασάν και αυτή του η πράξη ήταν ηρωϊκή», τόνισε.

Ο ιμάμης υπερασπίσθηκε επίσης τον Νιγηριανό Ουμάρ Φαρούκ Αμπντουλμουταλάμπ, ο οποίος προσπάθησε να ανατινάξει στις 25 Δεκεμβρίου το αεροσκάφος της πτήσης Άμστερνταμ-Ντιτρόιτ, ο οποίος κατ’ αυτόν «κατέγραψε μία σημαντική επιτυχία».

Στην ερώτηση εάν είναι νόμιμο να σκοτώνονται αθώοι άμαχοι, ο ιμάμης τόνισε πως «οι ουλεμάδες εκτιμούν πως μαχητές είναι εκείνοι που φέρουν όπλα και άμαχοι όσοι δεν συμμετέχουν στον πόλεμο. Όμως ο αμερικανικός λαός στο σύνολό του συμμετέχει στον πόλεμο».

 Ο ριζοσπάστης κληρικός τονίζει πως οι ΗΠΑ “δολοφόνησαν πάνω από ένα εκατομμύριο γυναίκες και παιδιά μουσουλμάνους” στο Ιράκ, την Παλαιστίνη και το Αφγανιστάν τα τελευταία 50 χρόνια και πως “εάν ο Ουμάρ Φαρούκ είχε μπορέσει να σκοτώσει πολίτες μέσα στο αεροσκάφος, αυτοί θα ήταν σταγόνα στον ωκεανό”.

Ο Αουλάκι καταζητείται από τις αμερικανικές αρχές, οι οποίες πιστεύουν ότι διατηρεί σχέσεις με τον κλάδο της Αλ Κάιντα στην Υεμένη. Μαζί του είχε επικοινωνία ο Νιντάλ Χασάν με ηλεκτρονικά μηνύματα, τα οποία είχαν κατορθώσει να εντοπίσουν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε