Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Καλώς τα δεχτήκατε… Το ΔΝΤ πάει και στη Ρουμανία

Στο Βουκουρέστι θα εγκατασταθεί από την Τετάρτη μέχρι και τις 9 Μαΐου κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να… ελέγξει τα οικονομικά της χώρας.

Οι απώλειες εσόδων που καταγράφουν κρατικές επιχειρήσεις της Ρουμανίας, είναι το πλέον σοβαρό ζήτημα, που θα κληθούν να χειριστούν οι απεσταλμένοι του ΔΝΤ, με επικεφαλής τον Τζέφρι Φρανκς.

Τρεις είναι οι βασικοί άξονες των επαφών που θα έχει το κλιμάκιο του ΔΝΤ στη ρουμανική πρωτεύουσα: η δημοσιονομική σταθερότητα, οι δομικές μεταρρυθμίσεις και η οικονομική σταθερότητα δήλωσε στο ρουμανικό πρακτορείο ειδήσεων Agerpres ο εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ και πρώην υπουργός Οικονομικών, Μιχάι Τανασέσκου.

«Στο πλαίσιο των ζητημάτων που άπτονται των δομικών μεταρρυθμίσεων, υπάρχουν κι εκείνα που αφορούν την κατάσταση των κρατικών επιχειρήσεων, οι οποίες, κατά την άποψή μου, αποτελούν και το μεγαλύτερο πρόβλημα», τόνισε ο Τανασέσκου.

Ένα άλλο «καυτό» ζήτημα στην ατζέντα των συνομιλιών που θα έχει το κλιμάκιο του ΔΝΤ στο Βουκουρέστι είναι η πορεία του πληθωρισμού, καθώς και η πιθανότητα να καταγράψει η ρουμανική οικονομία άνοδο κατά 1,5% το 2011, εφόσον οι αρμόδιες αρχές μπορέσουν να προσελκύσουν τα απαιτούμενα δομικά κονδύλια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε