Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Καλούν για κατάθεση τον Τζουντ Λο για τις υποκλοπές

Στο μικροσκόπιο και του FBI ο Μέρντοκ. Καλούν για κατάθεση τον Τζουντ Λο και ερευνούν τυχόν παραβίαση των αμερικανικών νόμων
Προκαταρκτική έρευνα διεξάγει το FBI για να διαπιστωθεί αν οι τηλεφωνικές υποκλοπές και η δωροδοκία από στελέχη της μιντιακής αυτοκρατορίας του Ρούπερτ Μέρντοκ παραβίασαν αμερικανικούς νόμους, οποιαδήποτε σχετική απόφαση όμως δεν θα ληφθεί παρά μετά το τέλος των ερευνών στη Βρετανία.
 
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει τώρα ο αυστραλός μεγιστάνας είναι ότι πλέον οι επιχειρήσεις του βρίσκονται υπό έρευνα σε δύο ηπείρους και απειλούνται τα κερδοφόρα ΜΜΕ του, μετά το κλείσιμο της μεγαλύτερης κυριακάτικης βρετανικής εφημερίδας «News of the World» και στις ΗΠΑ, με σημαντικότερο το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.
 
Το FBI σκοπεύει να καλέσει για κατάθεση τον διάσημο ηθοποιό Τζουντ Λο, ο οποίος έχει καταγγείλει ότι ντετέκτιβ που είχε προσληφθεί από τη «News of the World» παρακολουθούσε το τηλέφωνό του κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης. Η βρετανική «Daily Mirror» έχει γράψει επίσης ότι παρακολουθούνταν και τα τηλέφωνα συγγενών θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου.
 
Σκάνδαλο υποκλοπών ακουμπά πλέον και έναν διάσημο βρετανό δημοσιογράφο, που τώρα εργάζεται στο CNN. Ο Πιρς Μόργκαν ήταν διευθυντής της βρετανικής ταμπλόιντ «Daily Mirror» έως το 2004, περίοδο κατά την οποία – όπως καταγγέλλουν σήμερα δημοσιογράφοι της εφημερίδας – «η παρακολούθηση τηλεφώνων ήταν ενδημική στη “Mirror”». Ο Μόργκαν που παρουσιάζει την εκπομπή Piers Morgan Tonight στο CNN αρνείται τις κατηγορίες για ευρεία χρήση υποκλοπών όσο ήταν διευθυντής, την οποία καταγγέλλει ο πρώην υφιστάμενός του Τζέιμς Χίπγουελ.
 
Το 2007 ο Μόργκαν είχε δηλώσει στο περιοδικό «GQ» ότι ο πρώην ρεπόρτερ της «News of the World» Κλάιβ Γκούντμαν που φυλακίστηκε για παρακολούθηση τηλεφώνων μελών της βασιλικής αυλής, έγινε «ο αποδιοπομπαίος τράγος μια ευρύτατα διαδεδομένης πρακτικής». Χθες, όταν του ζητήθηκε να εξηγήσει εκείνη τη δήλωσή του ο Μόργκαν ανέφερε ότι είχε ακούσει φήμες για υποκλοπές στις αίθουσες σύνταξης των ταμπλόιντ επί χρόνια και «τώρα φαίνεται ότι οι φήμες εκείνες ήταν σωστές».
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε