Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Κάλπικη και η νέα φωτογραφία του Μπιν Λάντεν – Δείτε πώς την κατασκεύασαν

Κάλπικη και η νέα φωτογραφία του Μπιν Λάντεν – Δείτε πώς την κατασκεύασαν

– Την ανέβασε στο Twitter ένας χρήστης ονόματι Anonymous
–  Φαίνεται και από το χτύπημα στο μάτι ότι ήταν κάλπικη μιας και ο Λάντεν πυροβολήθηκε στο αριστερό μάτι
– Η δημοσιοποίησή της έρχεται μετά την άρνηση των ΗΠΑ να δώσουν τη δημοσιότητα φωτογραφίες του νεκρού Λάντεν
– Και η προηγούμενη αποδείχθηκε προϊόν φωτομοντάζ

Ενώ οι ΗΠΑ αρνούνται να δώσουν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία της σωρού του Όσαμα μπιν Λάντεν, ένας χρήστης του Twitter ονόματι Anonymous έδωσε τη δημοσιότητα μια ακόμη φωτογραφία.

Η προηγούμενη, λίγη ώρα αφού έγινε γνωστός ο θάνατος του Νο1 καταζητούμενου ανθρώπου στον κόσμο, αποδείχθηκε πλαστή και προϊόν φωτομοντάζ.

Δεν πέρασε πολύ χρόνος όμως και αποδείχθηκε πως και αυτή η φωτογραφία είναι κάλπικη. Όποιος την κατασκεύασε πήρε μία αντίστοιχη φωτογραφία με τον συγκεκριμένο αμερικανό πεζοναύτη, του άλλαξε θέση και αντί για άλλον νεκρό που έχει η πρωτότυπη, έβαλε τον Οσάμα μπιν Λάντεν στη θέση του νεκρού.

Όπως βλέπετε η νέα φωτογραφία, την οποία δημοσίευσε και η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, έχει όλα τα… απαραίτητα στοιχεία για να πιστέψει κάνεις πως είναι αληθινή. Δείχνει τον Λάντεν στα χέρια ενός Αμερικανού στρατιώτη, να έχει χτυπηθεί στο κεφάλι.

Μόνο που υπάρχει μια σημαντική διαφορά. Οι προηγούμενες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Λάντεν έχει μεν πυροβοληθεί στο κεφάλι, αλλά πάνω από το αριστερό μάτι. Και στη φωτογραφία αυτή, το χτύπημα φαίνεται να είναι πάνω από το δεξί μάτι.

Άλλη μία απόδειξη λοιπόν ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι κάλπικη.

Όλα αυτά ενώ η Ουάσινγκτον είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα ικανοποιήσει το… παγκόσμιο αίτημα να δώσει ντοκουμέντα από την εκτέλεση Λάντεν στη δημοσιότητα. Αλλά την τελευταία στιγμή, δεν έκανε τίποτα. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δεν έκανε αυτό που περίμενε όλος ο πλανήτης! Αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει τις φωτογραφίες, υποστηρίζοντας πως είναι φρικιαστικές και αποτρόπαιες.

Η συγκεκριμένη, όσο σοκαριστική κι αν είναι, δεν είναι χειρότερη από άλλες που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Όπως εκείνη της εκτέλεσης του Σαντάμ Χουσεΐν ή όπως εκείνες του νεκρού Τσε Γκεβάρα.

Μένει να δούμε αν τελικά πρόκειται για τη φωτογραφία που θα «σβήσει» κάθε υποψία και κάθε αμφισβήτηση (τις οποίες γνωρίζουν οι ΗΠΑ τις τελευταίες μέρες) ή θα αποδειχθεί ακόμη ένα… θαύμα του μοντάζ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το σκάνδαλο μιας φωτογραφίας – Πως ένας νεκρός έγινε «ο νεκρός μπιν Λάντεν»

Παίζουν με τη διεθνή κοινή γνώμη οι ΗΠΑ – «Αποτρόπαιες οι φωτογραφίες, ακόμη σκεφτόμαστε αν θα τις δημοσιεύσουμε»

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε