Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ποιος James Bond; Καλύτερες κατάσκοποι οι γυναίκες – Κερδίζουν τη συμπάθεια και είναι αδίστακτες!

Η πρώην Ρωσίδα κατάσκοπος Anna Chapman
Η πρώην Ρωσίδα κατάσκοπος Anna Chapman

Μπορεί ο James Bond να αποτελεί τον καλύτερο κινηματογραφικό μυστικό πράκτορα, αλλά στην πραγματική ζωή φαίνεται πως οι γυναίκες κάνουν πολύ καλύτερα τη δουλειά του.

Αυτό ισχυρίζεται η πρώην επικεφαλής της MI5 Stella Rimington, σημειώνοντας πως είναι καλύτεροι κατάσκοποι επειδή μπορούν να γίνουν συμπαθείς και πειστικές ενώ είναι αδίστακτες.

Σε αντίθεση με τους άντρες συναδέλφους τους, μπορούν να εκτελέσουν με μεγαλύτερη επιτυχία τις αποστολές που τους έχουν ανατεθεί επειδή είναι καλύτερες ακροάτριες και διατηρούν την ψυχραιμία τους.

Η επιτυχημένη μυθιστοριογράφος, που ήταν η πρώτη διευθύντρια της MI5 από το 1992 έως και το 1996, ανέφερε ότι ήταν ζωτικής σημασίας να εμπλακούν με την κατασκοπεία και τα δύο φύλα.

Όταν έγινε μέλος της MI5 τη δεκαετία του 1960, οι γυναίκες ήταν “πολίτες δεύτερης κατηγορίας” και δεν τους επιτρεπόταν να στρατολογήσουν στόχους.

“Αν χρειάζεται να στρατολογήσεις κάποιον που είναι σε θέση να γνωρίζει αυτό που θέλεις να μάθεις και να τον πείσεις να δουλέψει για εσένα και να μείνει εκεί που είναι για να αποκτήσεις μια μακροπρόθεσμη πηγή πληροφοριών εκ των έσω, απαιτούνται ορισμένες γυναικείες δεξιότητες.

Επειδή έχει να κάνει με την πειθώ, τη συμπάθεια, την ικανότητα να ακούς και να αποπνέεις εμπιστοσύνη.

Όλα αυτά πιστεύω ότι είναι γυναικείες δεξιότητες. Υπάρχει επίσης η ανάγκη να είναι άσπλαχνες, κάτι που επίσης είναι γυναικείο χαρακτηριστικό.

Δεν πιστεύω ότι γίνονται καλύτερες κατάσκοποι, αλλά νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ποικιλία ώστε να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις και προσωπικότητες.

Δεν εξαρτάται από το φύλο, αλλά από την προσωπικότητα. Χρειάζονται και τα δύο φύλα σε μια καλή υπηρεσία πληροφοριών”.

Ξεχωρίζουν από τους άντρες σε ορισμένα χαρακτηριστικά που μπορούν να λειτουργήσουν προς όφελός τους.

“Είναι καλύτερες στην ακρόαση και αποπνέουν εμπιστοσύνη. Δεν είναι πάντα τόσο έντονες όσο ένας άντρας απεγνωσμένος να αποσπάσει πληροφορίες.

Μια γυναίκα ίσως να είναι απλά πιο χαλαρή. Δεν σημαίνει ότι όλες οι γυναίκες ή όλοι οι άντρες είναι έτσι. Η διαφορετικότητα είναι σημαντική σε κάθε οργανισμό ή επιχείρηση”.

Σε έκθεση του Intelligence and Security Committee (ISC) αναφέρεται πως οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν ποσοστό μεγαλύτερο από το 1/3 των κατασκόπων της Βρετανίας και μικρότερο από το 1/5 σε ανώτερα κλιμάκια.

“Δεν έχει να κάνει με το αν είσαι άντρας ή γυναίκα αλλά με το αν είσαι καλός στη δουλειά. Με το αν εργάζεσαι σκληρά, αν είσαι επιτυχημένος, αν είσαι έμπιστος και αν έχεις τις ικανότητες να κάνεις τη δουλειά”.

Πηγή:
Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε