Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κάμερον: Η λιτότητα δεν είναι η λύση – Χρειάζονται μέτρα επειγόντως

Κάμερον: Η λιτότητα δεν είναι η λύση – Χρειάζονται μέτρα επειγόντως

Ο κ. Κάμερον σε κατ’ιδίαν συνομιλία με τον πρόεδρο Ομπάμα εστίασε στο ότι η κατάσταση στην ευρωζώνη “πρέπει να αντιμετωπιστεί επειγόντως, κάτι που απαιτεί τη λήψη μέτρων, με στόχο τους τα μειωμένα κρατικά ελλείμματα, τις ισχυρές τράπεζες, την ισχυρή διακυβέρνηση”.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας επισήμανε σήμερα στο Καμπ Ντέιβιντ ότι τα οκτώ πλουσιότερα κράτη δηλαδή ΗΠΑ, Ρωσία, Καναδάς, Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και  Ιαπωνία, “προοδεύουν” αντιμετωπίζοντας τους δύο μεγάλους οικονομικούς κίνδυνους, δηλαδή “την πολύ υψηλή αποτίμηση των καυσίμων και την κρίση κρατικού χρέους στην ευρωζώνη”.

Επίσης ο Ν. Κάμερον τόνισε πως “έχει απόλυτο δίκιο” η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ, “ότι κάθε κυβέρνηση στην Ευρώπη πρέπει να έχει δυνατά σχέδια, για να αντιμετωπίσει τα κρατικά ελλείμματα”.

” ‘Ομως, η λιτότητα κι η ανάπτυξη δεν αποτελούν τις λύσεις που είναι σε άμεση χρονική συνάρτηση” , σχολίασε. “Στη Βρετανία, φορονουμε ότι εφαρμόζοντας την πολιτική μείωσης των ελλειμμάτων πάς μεταγενέστερα στην ανάπτυξη, ώστε τελικά να μπορείς να έχεις χαμηλά επιτόκια, τόσο ζωτικά για την οικονομία”, εξήγησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

G8: Όλοι εναντίον Μέρκελ – “Άγκελα, άνοιξε το πορτοφόλι σου” λέει ο Ομπάμα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε