Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Κάμερον: “Πρέπει να βάλουμε σε τάξη την οικονομία μας”

reuters
Η διεθνής επιρροή της Βρετανίας δεν είναι φθίνουσα, αλλά η χώρα πρέπει να βελτιώσει την κατάσταση της οικονομίας γρήγορα για να παραμείνει σημαντικός παράγοντας στη διεθνή σκηνή, αναμένεται να επισημάνει σήμερα ο πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.

Επιστρέφοντας από το ταξίδι του στην Κίνα και την σύνοδο κορυφής του G20, στη Νότια Κορέα, ο Κάμερον αναμένεται να αναφερθεί στην οικονομική και στρατιωτική δύναμη της Βρετανίας και τις στενές σχέσεις της με τις ΗΠΑ, σε μία προσπάθεια να απαντήσει στις ανησυχίες ότι έχει αρχίσει να σβήνει το αστέρι της χώρας του.
 
Η Βρετανία βγαίνει από τη χειρότερη ύφεση μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και παρά τον ισχυρότερο ρυθμό ανάπτυξης εφέτος, αναμένεται επιβράδυνση για το 2011, κυρίως λόγω των κυβερνητικών προσπαθειών για μείωση του μεγάλου ελλείμματος του προϋπολογισμού.
 
“Κάθε φορά που συναντώ ξένους ηγέτης, δεν αντιμετωπίζουν μία Βρετανία κινούμενη απολογητικά στο περιθώριο της παγκόσμιας σκηνής”, αναμένεται ότι θα αναφέρει ο Κάμερον σε ομιλία του στο Λονδίνο, σύμφωνα με αποσπάσματά της που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το γραφείο του.
 
“Αντιθέτως, σέβονται την αποφασιστικότητά μας να βάλουμε σε τάξη τα οικονομικά μας… Χρειάζεται να τακτοποιήσουμε την οικονομία αν θέλουμε να έχουμε βαρύτητα στον κόσμο”, θα αναφέρει ο Βρετανός πρωθυπουργός στην ομιλία του.
 
Η κυβερνητική συμμαχία συντηρητικών-φιλελεύθερων, του Ντέιβιντ Κάμερον, έχει ανακοινώσει ένα φιλόδοξο σχέδιο λιτότητας, καθησυχάζοντας τις ανησυχίες των αγορών για το έλλειμμα του προϋπολογισμού που έχει φθάσει στο 11% του ΑΕΠ.
 
“Όσο πιο γρήγορα μπορέσουμε να βάλουμε σε τάξη τα του οίκου μας, τόσο πιο ουσιαστική και αξιόπιστη θα είναι η διεθνής επιρροή μας”, θα πει ο Κάμερον, αναφερόμενος στα μέτρα για μείωση του ελλείμματος.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε