Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Καμιά αντίδραση όταν έμαθε πόσους σκότωσε…

Εντελώς ατάραχος παρέμεινε ο ‘Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, όταν η αστυνομία τον ενημέρωσε ότι σκότωσε 77 ανθρώπους. Σχεδίαζε να χτυπήσει και το παλάτι και τα γραφεία του κυβερνητικού κόμματος.Δείτε VIDEO από την προσαγωγή.

Ο Μπρέιβικ ενημερώθηκε χθες για τον αριθμό των θυμάτων στις επιθέσεις της 22ας Ιουλίου όταν εμφανίσθηκε στο αρχηγείο της αστυνομίας για ανάκριση, δήλωσε ο δικηγόρος του Γκάιρ Λίπεσταντ στην εφημερίδα VG του ‘Οσλο.

Στη διάρκεια της ανάκρισης ρώτησε για τον αριθμό των θυμάτων. “Δεν παρατήρησα καμία απολύτως αντίδραση. Δεν είδα ούτε ένα μειδίαμα ούτε κάποια ένδειξη ότι είχε τύψεις”, τόνισε ο Λίπεσταντ.

Ο νορβηγός δικηγόρος είχε δηλώσει νωρίτερα ότι στη διάρκεια των συναντήσεών του με τον Μπράιβικ είχε αποφύγει να τού αναφέρει τον αριθμό των θυμάτων λέγοντάς του μόνο ότι ήταν πολλά.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές αναφέρει ότι, όπως κατέθεσε ο δράστης, άλλοι στόχοι του ήταν το παλάτι και τα κεντρικά γραφεία του Εργατικού Κόμματος του ‘Οσλο. Το παλάτι το επέλεξε για το συμβολικό του ρόλο, ωστόσο στόχος του δεν ήταν η βασιλική οικογένεια.

Ο Λίπεσταντ τόνισε χθες στην εφημερίδα Aftenposten ότι ο Μπρέιβικ σχεδίαζε δυο ακόμα επιθέσεις, αλλά δεν έδωσε διευκρινίσεις.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Όσλο δήλωσε χθες ότι 10 σημεία της πρωτεύουσας ελέγχθηκαν για εκρηκτικά, αλλά ότι δε βρέθηκε τίποτα.Ο Μπρέιβικ αναμένεται να καταθέσει εκ νέου την προσεχή εβδομάδα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε