Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Καμία απόδειξη κατά Γερμανού ιερέα για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο Γερμανός Επίσκοπος Βάλτερ Μίξα είχε κακοποιήσει σεξουαλικά παιδιά, σύμφωνα με τον Γερμανό εισαγγελέα που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Αντίθετα, νέα αποδεικτικά στοιχεία έχουν προκύψει σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι χαστούκισε παιδιά των οποίων είχε την φροντίδα στο παρελθόν.

Ο Μίξα, 69 ετών, ο οποίος ήταν επίσκοπος του Αουσμπουργκ, υπέβαλε την παραίτησή του στον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ αφού παραδέχτηκε ότι χαστούκισε έφηβους, όταν ήταν εφημέριος πριν από 20 έως 30 χρόνια. Επίσης, διενεργείται έρευνα σε βάρος του για πιθανολογούμενη κατάχρηση χρημάτων ορφανοτροφείου.

«Δεν υπάρχει καμία απόδειξη για σεξουαλική κακοποίηση», δήλωσε ο εισαγγελέας Χέλμουτ Βάλτερ στο Γερμανικό Πρακτορείο. Όμως ένας ειδικός ερευνητής, ο Σεμπάστιαν Νοτ, δήλωσε ότι πρώην κάτοικοι ενός σπιτιού των παιδιών αυτών είχαν δώσει αξιόπιστες μαρτυρίες για την κακοποίηση που πιθανολογείται ότι υπέστησαν στα χέρια του Μίξα, ο οποίος ήταν ιερέας στην ενορία της πόλης Σρόμπενχάουζεν έως το 1996.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο Μίξα γρονθοκόπησε παιδιά ή τα χτύπησε με ένα ραβδί, συχνά παρακινούμενος από τις μοναχές που εργάζονταν στο σπίτι αυτό. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε χτυπήσει ένα κορίτσι μέχρι να καταρρεύσει. «Συχνά, χρησιμοποιούσε φράσεις όπως: Ο Σατανάς είναι μέσα σου, εγώ θα τον βγάλω από σένα», πρόσθεσε ο Νοτ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε