Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Καμία βοήθεια του ΔΝΤ στην Τουρκία

Καμία βοήθεια του ΔΝΤ στην Τουρκία

Δύο χρόνια διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Τουρκία και το ΔΝΤ ναυάγησαν τελικά.

O πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα το τέλος των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται εδώ και δύο χρόνια με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο(ΔΝΤ)για ένα δάνειο της χώρας του λέγοντας ότι η Τουρκία δεν έχει ανάγκη μίας επείγουσας οικονομικής βοήθειας.

“Δεν καταλήξαμε σε συμφωνία(…)μία συμφωνία stand-by δεν είναι του παρόντος”,δήλωσε προς τους δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη. Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Αλί Μπαμπατσάν είχε ανακοινώσει την αναστολή μέχρι τον Μάϊο των συνομιλιών για ένα ενδεχόμενο δάνειο.

“Δεν θα έχουμε συνομιλίες για ένα πρόγραμμα(δανείου)από σήμερα μέχρι τον Μάϊο”,δήλωσε στην Κωνσταντινούπολη,ενώ χθες το ΔΝΤ γνωστοποίησε ότι θα μεταβεί τον Μάιο στη Τουρκία μία αποστολή για την εκτίμηση της κατάστασης,για πρώτη φορά μετά από τρία και πλέον χρόνια.

Σύμφωνα με τον Μπαμπατσάν ένα δάνειο από το νομισματοπιστωτικό ίδρυμα δεν αποτελεί για την χώρα του μία “επείγουσα ανάγκη”.Τόνισε ότι η χώρα του μπόρεσε να φέρει σε πέρας το κατάλληλο οικονομικό πρόγραμμα χωρίς την βοήθεια του ΔΝΤ τα τελευταία δύο χρόνια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε