Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Καμικάζι με στολή αστυνομικού σκοτώνει 96 ανθρώπους την Υεμένη

Καμικάζι με στολή αστυνομικού σκοτώνει 96 ανθρώπους την Υεμένη

Μακελειό στη Σαναά, όπου καμικάζι αυτοκτονίας σκόρπισε το θάνατο, παρασέρνοντας μαζί του τουλάχιστον 96 ψυχές. Πάνω από 300 οι τραυματίες.

Ο βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά στη διάρκεια προετοιμασίας στρατιωτικής παρέλασης, δήλωσαν ιατρικές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο. Όπως μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο, ο καμικάζι ανατινάχθηκε στο σημείο όπου ήταν συγκεντρωμένοι φοιτητές και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας που προετοιμάζονταν για την αυριανή παρέλαση.

Ο τόπος της επίθεσης, η πλατεία Αλ Σαμπίν, κοντά στο προεδρικό μέγαρο, έχει κλείσει από την Κυριακή ενόψει της παρέλασης για τον εορτασμό της επετείου από την ένωση της Βόρειας με τη Νότια Υεμένη, στις 22 Μαΐου του 1990.

Αυτή θα ήταν η πρώτη επέτειος για την ένωση της χώρας που εορτάζεται μετά την απομάκρυνση του επί χρόνια ηγέτη της Υεμένης Αλι Αμπντάλα Σάλεχ.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, ο υπουργός Άμυνας και ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού ήταν παρόντες την ώρα της επίθεσης αλλά δεν τραυματίστηκαν.

Στην Υεμένη δραστηριοποιούνται πυρήνες της οργάνωσης “Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο”, την οποία οι ΗΠΑ θεωρούν σημαντική απειλή για την ασφάλεια όχι μόνο της περιοχής αλλά και των ίδιων των ΗΠΑ.

Η παρέλαση ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί κατά την εθνική εορτή και επρόκειτο να την παρακολουθήσει ο πρόεδρος της χώρας Αμπντ Ράμπου Μανσούρ Χάντι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υεμένη: Σοβαρός τραυματισμός αμερικανού στρατιωτικού εκπαιδευτή

Υεμένη: 44 νεκροί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις

32 νεκροί στην Υεμένη

Υεμένη: Τρία παιδιά σκοτώθηκαν από βόμβα της Αλ Κάιντα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε