Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Καμικάζι σκότωσε 12 ανθρώπους στο Νταγκεστάν

Τουλάχιστον 12 νεκροί και περισσότεροι από 100 τραυματίες είναι ο απολογισμός της διπλής επίθεσης με παγιδευμένα αυτοκίνητα που συγκλόνισαν τη νύχτα το Νταγκεστάν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε αστυνομικό τμήμα στην πρωτεύουσα Μαχατσκαλά, σύμφωνα με πληροφορίες του ρώσου υπουργού Εσωτερικών. Οι τοπικές αρχές μιλούν για τρομοκρατική επίθεση.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στις 22.30 (τοπική ώρα), όταν ένα όχημα που οδηγούσε καμικάζι αυτοκτονίας έπεσε πάνω σε αστυνομικό τμήμα. Το κτίριο τυλίχτηκε στις φλόγες και καθώς πυροσβέστες και αρμόδιοι εργαζόμενοι του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων έσπευσαν στο σημείο της έκρηξης, ανατινάχθηκε και δεύτερο αυτοκίνητο.


Ανάμεσα στους νεκρούς είναι αστυνομικοί και εργαζόμενοι στο υπουργείο.
Εκτός των θυμάτων, οι εκρήξεις προκάλεσαν και υλικές ζημιές, μεταξύ των οποίων και την μερική ή ολική καταστροφή τουλάχιστον είκοσι οχημάτων.

Η (μικροσκοπική) Δημοκρατία του Νταγκεστάν, όπου ζει πανσπερμία εθνοτήτων με ιδιαιτέρως ασταθή πολιτική κατάσταση, είναι η περιοχή του Βόρειου Καυκάσου που επηρεάζεται έντονα από σειρά τρομοκρατικών ενεργειών και επιχειρήσεων ατάκτων εναντίων κρατικών αξιωματούχων, ενώ διαφαίνεται προσπάθεια μεταφοράς του πολέμου της Τσετσενίας.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίθεση αυτοκτονίας με ένα νεκρό στο Νταγκεστάν

Συνδέουν το μακελειό στο Ντομοντέντοβο με ισλαμιστές από το Νταγκεστάν

Ένταση στο Νταγκεστάν, 8 νεκροί σε διαφορερικά περιστατικά

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε