Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κάνει πασαρέλα στα 80! – Δείτε βίντεο

Κάνει πασαρέλα στα 80! – Δείτε βίντεο

Ξεκίνησε την καριέρα της στο Vogue το 1945 και συνεχίζει…

Η κ. Κάρμεν ντελ Ορεφίς – ένα από τα διασημότερα μοντέλα στον κόσμο – κλείνει τα 80 της χρόνια συνεχίζοντας τις φωτογραφίσεις, τα εξώφυλλα και την πασαρέλα.

Ξεκίνησε την καριέρα της σε ηλικία 13 ετών, όταν την ανακάλυψε η σύζυγος ενός φωτογράφου σε ένα λεωφορείο, ενώ η Κάρμεν πήγαινε στο μάθημα χορού. Έκανε δοκιμαστικό το οποίο η ίδια χαρακτήρισε “αποτυχία” ωστόσο τελικά το Vogue είχε άλλη γνώμη.

Πρώτη της δουλειά ήταν στο περιοδικό το 1945 με μισθό 7,95 δολάρια την ώρα. Καθώς η οικογένειά της ήταν φτωχή εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να πάρει όσο περισσότερες δουλειές μπορούσε ενώ χρησιμοποιούσε πατίνια για να μετακινείται μεταξύ φωτογραφίσεων για να αποφεύγει τα έξοδα για εισιτήρια.

Το 1947 και σε ηλικία μόλις 15 ετών γίνεται ένα από τα νεότερα μοντέλα που κάνουν εξώφυλλο στο Vogue. Εργάστηκε με τους πιο διάσημους φωτογράφους της εποχής. Η φωτογράφιση της από τον Μέλβιν Σοκόλσκι για το Harper’s Bazaar το 60 έμεινε ιστορική.

Σήμερα η ιέρεια στο χώρο της μόδας κλείνει τα 80 της χρόνια.

Σε ηλικία 66 ετών η Κάρμεν είχε κάνει έξι εξώφυλλα στο Vogue, ήταν το βασικό πρόσωπο σε 14 καμπάνιες καλλυντικών και είχε συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους σχεδιαστές.

Ωστόσο η σχέση της με τα λεφτά δεν φαίνεται να είναι καλή, καθώς είχε επενδύσει στον όμιλο του Μπέρναρντ Μέιντοφ χάνοντας έτσι όλες τις οικονομίες της πριν από λίγα χρόνια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε