Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Κάνει πίσω ο φανατικός πάστορας – Δεν θα κάψει αντίτυπα του Κορανιού

Κάνει πίσω ο φανατικός πάστορας – Δεν θα κάψει αντίτυπα του Κορανιού
Ο φανατικός πάστορας συμφώνησε να μην κάψει το Σάββατο αντίτυπα του Κορανίου. Έτσι τα χειρότερα απετράπησαν την τελευταία στιγμή.

Ο αμερικανός φανατικός χριστιανός πάστορας ματαίωσε τα σχέδια του να κάψει το Σάββατο αντίτυπα του Κορανίου.
 
Ο Τέρι Τζόουνς, που είναι επικεφαλής της ελάχιστα γνωστής εκκλησιαστικής οργάνωσης Dove World Outreach Center, που εδρεύει στην πανεπιστημιούπολη του Γκέινσβιλ της Φλόριντας, συμφώνησε με τους μουσουλμάνους ηγέτες των ΗΠΑ να υπαναχωρήσουν στο σχέδιο τους για την ανέγερση ενός Ισλαμικού Πολιτιστικού Κέντρου και τεμένους στη Νέα Υόρκη.
 
Το κέντρο και το τέμενος θα αναγερθούν σε άλλο σημείο και όχι στο σημείο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.
 
Νωρίτερα ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς κάλεσε το φανατικό πάστορα από τη Φλόριντα για να του ζητήσει να μην προχωρήσει στα σχέδια του να κάψει δημοσίως αντίτυπο του Κορανίου, γεγονός που έχει προκαλέσει τη διεθνή αγανάκτηση, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.
 
Το αίτημα του Γκέιτς διατυπώθηκε πριν από την ανακοίνωση του πάστορα Τέρυ Τζόουνς, που είναι επικεφαλής της εκκλησίας Dove World Outreach Center στην πανεπιστημιούπολη του Γκέινςβιλ της Φλόριντας, που τελικά αποφάσισε να μην προχωρήσει στην εφαρμογή του σχεδίου του.
 
Στο μεταξύ ένας ιμάμης από τη Νέα Υόρκη που έχει αναμιχθεί στο σχεδιασμό της ανέγερσης του ισλαμικού πολιτιστικού κέντρου κοντά στο σημείο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου είναι πρόθυμος να συζητήσει το θέμα της αλλαγής τοποθεσίας, δήλωσε ένας μουσουλμάνος θρησκευτικός ηγέτης στη Φλόριντα.
 
” Εκτιμώ ότι εξετάζει το ενδεχόμενο”, δήλωσε ο ιμάμης Μουχαμάντ Μούσρι, επικεφαλής της Ισλαμικής Ένωσης της Κεντρικής Φλόριντα, στο CNN. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μίλησε με τη σύζυγο του ιμάμη της Νέας Υόρκης Φεϊζάλ Αμπντούλ Ραουφ.
 
Τέλος ο πολυεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να θέσει ένα τέλος στη συζήτηση για το θέμα της ανέγερσης του ισλαμικού κέντρου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Νέα Υόρκη προσφέροντας να αγοράσει το κτίριο που προορίζεται για την εγκατάσταση του κέντρου.
 
Ο Τραμπ, που είναι ο οικοδεσπότης της τηλεοπτικής εκπομπής The Apprentice, έγραψε μια επιστολή σ’ έναν επενδυτή στο Κάτω Μανχάταν, που απέχει μόλις δύο οικοδομικά τετράγωνα από το Σημείο Μηδέν και προσφέρεται να πληρώσει 25% πάνω από την αρχική τιμή αγοράς του κτιρίου.
 
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το κτίριο είναι αγοραστεί στην τιμή των 5 εκατομμυρίων δολαρίων.
 
” Προβαίνω σ’ αυτή την προσφορά ως κάτοικος της Νέας Υόρκης και πολίτης των Ηνωμένων Πολιτειών όχι γιατί πιστεύω ότι η περιοχή είναι εξαιρετική (γιατί δεν είναι) αλλά γιατί θα τεθεί ένα τέλος σε μια πολλή σοβαρή, φλέγουσα και εξαιρετικά διχαστική κατάσταση που είναι μοιραίο, κατά την άποψη μου, να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο ” γράφει στην επιστολή του ο Τραμπ.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε