Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Κανείς δεν… χάνεται! Σύμβουλος στον ESM ο Ντάισελμπλουμ

Ντάισελμπλουμ ESM

Πριν από λίγες μέρες ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την πολιτική ζωή της Ολλανδίας. Αλλά περίμενε κανείς ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ θα… έμενε χωρίς “δουλειά”; Ο ESM να ‘ναι καλά!

Στη νέα ολλανδική κυβέρνηση δεν θα είναι. Στο Eurogroup η θητεία του τελειώνει σε λίγους μήνες. Αλλά ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δεν έχει κανέναν λόγο να ανησυχεί. Ο ESM άνοιξε τις… αγκάλες του για να τον υποδεχτεί!

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Εurogroup θα αναλάβει ρόλο εξωτερικού συμβούλου στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM), μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο (DPA).

Καλώς όρισες Ντάισελμπλουμ

Δεν έχει γίνει γνωστό, ακόμα, πότε θα αναλάβει… καθήκοντα εξωτερικού συμβούλου στον ESM ο Ντάισελμπλουμ. Πρώτα θα πρέπει να παραδώσει το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Οικονομικών της Ολλανδίας.

Θα παραμείνει πάντως σύμβουλος μέχρι τη λήξη της θητείας του ως επικεφαλής του Εurogroup τον Ιανουάριο, όπως ανακοίνωσε ο ESM.

Ο Ντάισελμπλουμ είναι πρόεδρος του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης τα τελευταία πέντε χρόνια. Κατά τη διάρκεια της ελληνικής οικονομικής κρίσης δέχθηκε κριτική για την υπεράσπιση μιας πολιτικής λιτότητας.

Ο Ολλανδός πολιτικός ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την πολιτική την Τετάρτη (11.10.2017). Το κόμμα του έχασε στις πρόσφατες εκλογές και ο ίδιος δήλωσε ότι δε διαθέτει την ενέργεια να συμμετάσχει στην ανανέωση της αντιπολίτευσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις