Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κανονικά η επίσκεψη του Πάπα στη Βρετανία

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Χωρίς κανένα πρόβλημα φαίνεται πως θα γίνει η επίσκεψη του Ποντίφικα στην Βρετανία…

 

Η επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ’ στη Βρετανία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο δεν θα επηρεαστεί από το ευφάνταστο υπόμνημα υπαλλήλων του Φόρεϊν Όφις για το ιδανικό πρόγραμμα της παπικής επίσκεψης, δηλώνει το Βατικανό.
 
«Η υπόθεση για εμάς έχει κλείσει», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας Φεντερίκο Λομπάρντο για να προσθέσει ότι το υπόμνημα «δεν έχει απολύτως καμία επίδραση».
 
Το βρετανικό Υπουργείο ζήτησε συγγνώμη για το υπόμνημα που ετοίμασε κατώτερος υπάλληλος του και που παρουσίαζε τον Πάπα να ευλογεί γάμους ομοφυλόφιλων και να εγκαινιάζει κλινική αμβλώσεων.
 
Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 16 με 19 Σεπτεμβρίου.
 
Μετά την αποκάλυψη την Κυριακή του εγγράφου με τις «αφελείς και ασεβείς προτάσεις» ο υπάλληλος μετατέθηκε σε άλλη θέση και του έγινε γραπτή και προφορική επίπληξη, ανακοίνωσε το υπουργείο.
 
Η προηγούμενη επίσκεψη στη Βρετανία από τον προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έγινε το 1982 από τον προκάτοχο του Βενέδικτου, Πάπα Ιωάννη Παύλο Β’.
 

Ο Πάπας στις 4 Ιουνίου θα πραγματοποιήσει για πρώτη φορά επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε