Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Καντάφι: «Θα πολεμήσω μέχρι τέλους» – 29 νεκροί από το σφυροκόπημα της Τρίπολης

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

«Έχουμε μόνο μία επιλογή: θα μείνουμε στην γη μας νεκροί ή ζωντανοί» ανέφερε σε ηχογραφημένο μήνυμά του ο Λίβυος ηγέτης.

Το ηχητικό μήνυμα του Μουαμάρ Καντάφι μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, λίγες ώρες μετά τους πιο σφοδρούς βομβαρδισμούς που σημειώθηκαν στην Τρίπολη από την έναρξη της επιχείρησης του ΝΑΤΟ μέχρι σήμερα.

Ο Καντάφι υποσχέθηκε ότι θα πολεμήσει μέχρι τέλους και τόνισε πως «έχουμε μόνο μία επιλογή: θα μείνουμε στην γη μας νεκροί ή ζωντανοί». Κάλεσε δε τους υποστηρικτές του να συγκεντρωθούν στο συγκρότημά του στην Μπαμπ αλ Αζιζία, το οποίο επλήγη νωρίτερα αρκετές φορές από τις επιδρομές του ΝΑΤΟ.

Το μήνυμα Καντάφι ακολούθησαν νέες εκρήξεις από τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις. Συνολικά 60 αεροπορικές επιδρομές σημειώθηκαν στη λιβυκή πρωτεύουσα και σύμφωνα με το καθεστώς, κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 29 ανθρώπους.

«Η πίεση κατά του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι θα ενταθεί μέχρι να φύγει», διεμήνυσε, στο μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

«Ο Καντάφι πρέπει να εγκαταλείψει την εξουσία και να την παραδώσει στους Λίβυους και η πίεση θα ενταθεί μέχρι να το κάνει», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, χαρακτηρίζοντας ζήτημα χρόνου την απομάκρυνση του Καντάφι.

«Αυτό που βλέπετε στην χώρα είναι μία τάση οι δυνάμεις του καθεστώτος να απωθούνται, να αποδυναμώνονται. Πιστεύω ότι είναι απλώς ζήτημα χρόνου ο Καντάφι να φύγει», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

25 εκρήξεις στην Τρίπολη – Χτυπήθηκε καταφύγιο του Καντάφι

Το βρέφος δεν τραυματίστηκε από βομβαρδισμούς αλλά σε τροχαίο

Λιβύη: Νέοι βομβαρδισμοί στην Τρίπολη

Λιβύη: Νέες εκρήξεις στην Τρίπολη

Λιβύη: Το ΝΑΤΟ χτυπά τώρα και με ελικόπτερα!

Βομβαρδίζουν “κοντά” στον Καντάφι

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε