Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Κάουντερ: “Δεν υπάρχει περιθώριο ελιγμών για την Ελλάδα”

Κάουντερ: “Δεν υπάρχει περιθώριο ελιγμών για την Ελλάδα”
Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών, της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, Φόλκερ Κάουντερ προειδοποίησε σήμερα σε συνέντευξή του ότι «δεν υπάρχει περιθώριο ελιγμών» για την Ελλάδα.

Ο Κάουντερ μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel δήλωσε: «Οι Έλληνες πρέπει να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα. Δεν υπάρχει περιθώριο ελιγμών, ούτε όσον αφορά τον χρόνο, ούτε την ουσία».
 
«Σε διαφορετική περίπτωση θα πρόκειται για μία ακόμη συμφωνία που δεν θα έχουν σεβαστεί. Αυτό ακριβώς μας οδήγησε στην κρίση», πρόσθεσε ο ίδιος.
 
Σύμφωνα με τους Financial Times της περασμένης Τετάρτης, η Ελλάδα θα ζητήσει να παραταθεί κατά δύο χρόνια η προθεσμία για την εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας που ακολουθεί, δηλαδή ως το 2016.
 
Οι ειδικοί της τρόικας (Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) αναμένεται να δώσουν στη δημοσιότητα στα μέσα Σεπτεμβρίου μια έκθεση για την πορεία της οικονομίας της Ελλάδας.
 
Σύμφωνα με το Σπίγκελ, με την έκθεση αυτή η τρόικα θα ζητήσει από την Ελλάδα να εξοικονομήσει 14 δισεκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό της τα επόμενα δύο χρόνια, δηλαδή 2,5 δισεκατομμύρια περισσότερα από το ποσό που είχε προβλεφθεί αρχικά.
 
Ο λόγος για την αύξηση αυτή, όπως επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό, είναι ότι έως σήμερα τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις είναι κατώτερα των αναμενόμενων, όπως και τα δημόσια έσοδα εξαιτίας της κακής οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας.
 
Ο Κάουντερ πάντως επανέλαβε ότι η Ευρώπη πρέπει να προσπαθήσει να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη, όμως υπογράμμισε ότι η έκθεση της τρόικας θα είναι η βάση για τις μελλοντικές αποφάσεις.
 
«Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να παραμείνουμε ενωμένοι. Όταν εμφανίζονται οι πρώτες δυσκολίες δεν πετάς τα παιδιά από το σπίτι. Θα περιμένω να δω τι θα πει η τρόικα», είπε χαρακτηριστικά.
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γ.Στουρνάρας: “Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις” – Κρίσιμη εβδομάδα επαφών του πρωθυπουργού

Αυστριακός ΥΠΕΞ: “Πρέπει να μπορούμε να διώχνουμε από την Ευρωζώνη όσους δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους”

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται άλλη βοήθεια, δεν κινδυνεύει με άμεση χρεοκοπία

Όλα “παίζονται” για Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία

Είμαστε έτοιμοι για την εποχή εκτός ευρώ

Συνάντηση Μέρκελ – Ολάντ λίγο πριν δουν τον Σαμαρά

Η Μέρκελ θα ακούσει τι έχει να πει ο Σαμαράς και… θα αποφασίσει – Δύο χρόνια ανάσα θα ζητήσει από “Μερκολάντ” ο πρωθυπουργός

 

“Κλείδωσαν” μέτρα 10,8 δισ. ευρώ

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε