Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Κάουντερ: Η κυβέρνηση Σαμαρά κάνει δουλειά αλλά δεν φτάνει

Κάουντερ: Η κυβέρνηση Σαμαρά κάνει δουλειά αλλά δεν φτάνει

«Η κυβέρνηση Σαμαρά κάνει περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη», δηλώνει ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Φόλκερ Κάουντερ, ζητεί ωστόσο να διατηρηθεί η πίεση προς την Ελλάδα, ενώ απορρίπτει το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», ο κ. Κάουντερ επισημαίνει ότι η σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα προβλήματα η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται και από το νέο πακέτο λιτότητας, αλλά τονίζει ότι «οι Έλληνες πρέπει να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους» και τάσσεται υπέρ της συνέχισης της πίεσης «προς το συμφέρον της ίδιας της Ελλάδας», όπως λέει.

Αναφέρεται συγκεκριμένα στην απουσία αποτελεσματικού φορολογικού μηχανισμού και στην ανάγκη να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις. «Δεν επιτυγχάνουμε τίποτα δίνοντας διαρκώς περισσότερα χρήματα, χωρίς την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων», επαναλαμβάνει.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός υποστηρίζει ότι «ένα νέο “κούρεμα” θα υπονόμευε εκ νέου την αξιοπιστία του ευρώ» και προσθέτει: «Αυτό πρέπει να το αποφύγουμε. Πρέπει να βρεθούν άλλες λύσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε