Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

«Καπετάνιε, μην τα παρατάς!» – Κι όμως, υπάρχουν κάποιοι που στηρίζουν τον Σκετίνο

Αυτό είναι το μήνυμα συμπαράστασης που στέλνουν στον καπετάνιο του μοιραίου Costa Concordia οι συγχωριανοί του!

Όσοι επέζησαν της τραγωδίας αλλά και οι συγγενείς εκείνων που δεν τα κατάφεραν ή που ακόμη αγνοούνται δε μπορούν να συγχωρήσουν τον Φραντσέσκο Σκετίνο.

Δε μπορούν να του συγχωρήσουν ότι εγκατέλειψε χιλιάδες ανθρώπους στην τύχη τους, πως έφυγε πρώτος για να σωθεί εκείνος. Και κυρίως δεν του συγχωρούν πως δε μετανιώνει.

Εξαίρεση, φυσικά, οι συγγενείς και οι συγχωριανοί του. Εκείνοι, τον δικαιολογούν.
Αστυνομικοί έξω από το σπίτι όπου κρατείται φρουρούμενος ο Σκετίνο
«Είναι πολύ καλός άνθρωπος και καπετάνιος. Έκανε βέβαια έναν επικίνδυνο ελιγμό, αλλά δεν πρέπει να πιστεύουμε όλες αυτές τις επιθέσεις στο Ιντερνετ» λέει ένας μάγειρας που έχει δουλέψει μαζί του σε πολλές κρουαζιέρες.

Σύσσωμος ο διεθνής Τύπος χαρακτηρίζει τον Σκετίνο «δειλό». Αλλά στο χωριό του, οι περισσότεροι κάτοικοι υπερασπίζονται τον πλοίαρχο που ανήκει σε μία οικογένεια “θαλασσόλυκων”.

Κατηγορούμενος για κατά συρροήν ανθρωποκτονίες, βύθιση και εγκατάλειψη πλοίου, ο πλοίαρχος του μοιραίου Costa Concordia μεταφέρθηκε στο σπίτι του στο χωριό Μέτα ντι Σορέντο, κοντά στη Νάπολη. Έξω από το σπίτι του υπάρχει φυσικά αστυνομία, υπάρχουν όμως και δημοσιογράφοι αλλά και κάτοικοι που τον στηρίζουν και μάλιστα ανάρτησαν και πανό με μήνυμα συμπαράστασης: «Καπετάνιε, μην τα παρατάς».
Φυσικά, δε λείπουν και οι δημοσιογράφοι
Η απόφαση να μην προφυλακιστεί αλλά να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό εξόργισε. Κάνεις δε μπορεί να καταλάβει το σκεπτικό. Η δικαστής Βαλέρια Μοντεσάρκιο προσπάθησε να το δικαιολογήσει. Αν και παραδέχτηκε τις ισχυρές ενδείξεις ενοχής, το γεγονός πως ο καπετάνιος εγκατέλειψε το καράβι, δεν επέστρεψε στο πλοίο όταν διατάχθηκε, του αναγνώρισε ότι έμεινε επί πολλές ώρες στα βράχια με μέλη του πληρώματος παρακολουθώντας τις επιχειρήσεις διάσωσης! Προφανώς ήταν αρκετό…

Εκτός από τον Σκετίνο και τον αξιωματικό που βρισκόταν στη γέφυρα την ώρα της πρόσκρουσης, Τσίρο Αμπρόζιο κάνεις άλλος δεν βρίσκεται υπό έρευνα.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ήρωας της ναυτικής τραγωδίας στην Ιταλία!

“Ανέβα στο πλοίο πανάθεμά σε!” – Το έκαναν σύνθημα σε μπλουζάκι

“Κατά λάθος βρέθηκα στη λέμβο” είπε ο καπετάνιος! – Νέο video από τις στιγμές πανικού στο Costa Concordia – “Σβήνουν” οι ελπίδες για επιζώντες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε