Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Καρτέρι θανάτου – Νο1 στόχος ο Ερντογάν – Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση που δέχτηκε

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η εναντίον του απόπειρα στο δρόμο που ενώνει την Κασταμονή με την Άγκυρα φαίνεται πως ήταν κάτι που περίμενε. Για αυτό και είχε αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας του.

Η επίθεση κατά της αυτοκινητοπομπής του Ρατζέπ Ταγίπ Ερντογάν μάλλον δεν αιφνιδίασε τον ίδιο τον Τούρκο πρωθυπουργό. Όχι μόνο γιατί έμοιαζε να το περιμένει αλλά γιατί έσπευσε να διαμηνύσει ότι είναι έτοιμος για όλα, ανά πάσα στιγμή. Για αυτό και δήλωσε πως «κουβαλάω μαζί μου το φέρετρο μου».

Ένα απόμερο σημείο της διαδρομής επέλεξαν οι δράστες για να επιτεθούν. Μόνο που ο Ερντογάν δε βρισκόταν εκεί, μιας και είχε μεταβεί με ελικόπτερο στην Αμάθεια για μια ακόμη προεκλογική συγκέντρωση. Γάζωσαν το αυτοκίνητο των αστυνομικών, του έριξαν χειροβομβίδα και σκότωσαν τουλάχιστον έναν άνθρωπο. Ακόμη ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά. (Διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση και δείτε βίντεο ντοκουμέντο).

Τα σχέδια για μεταφορά της πρωτεύουσας από την Άγκυρα στην Κωνσταντινούπολη και για το Kanal Istanbul στο Βόσπορο δεν άρεσαν σε κανένα. Οι σχέσεις του με το «στρατιωτικό παρακράτος» ήταν ανέκαθεν τεταμένες. Πόσω μάλλον τώρα που οδεύει ολοταχώς προς μια τρίτη θητεία.

Η σημερινή απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου πρωθυπουργού έρχεται να επιβεβαιώσει περίτρανα τα όσα αποκάλυψε μόλις πριν από 24 ώρες το OnAlert. Ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε… διαισθανθεί τον κίνδυνο (έπαιξαν φυσικά το ρόλο τους και οι πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών) και είχε αυξήσει θεαματικά τα μέτρα ασφαλείας του. Για αυτό άλλωστε και πλέον κυκλοφορεί με θωρακισμένη λιμουζίνα… (Διαβάστε τη σχετική είδηση εδώ)

Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει αποκαλύψει το τελευταίο διάστημα κάποια μεγαλεπήβολα σχέδιά του. Από πολλούς, χαρακτηρίστηκαν «τρελά». Ειδικά αυτό που τον θέλει να δημιουργεί έναν νέο Βόσπορο, απ’ όπου θα περνούν τα μεγαλύτερα πλοία του κόσμου. (Διαβάστε τη σχετική είδηση εδώ)

Αυτό ήταν κάτι που δεν άρεσε σε πολλούς και κυρίως στη Ρωσία. Η οποία αντέδρασε άμεσα και σε υψηλούς τόνους, καλώντας τον Τούρκο πρωθυπουργό να σεβαστεί τη Συνθήκη του Μοντρέ, η οποία διέπει τον έλεγχο των στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελλίων. (Διαβάστε τη σχετική είδηση εδώ).

«Τρελό σχέδιο Νο2»: η μεταφορά της πρωτεύουσας από την Άγκυρα στην Κωνσταντινούπολη. Αυτό δεν ακούστηκε καθόλου καλά στους «στρατηγούς», η κόντρα των οποίων με τον Ερντογάν κρατάει (πολλά) χρόνια. Και πως να μην αντιδράσουν οι «σκληροί» του στρατού όταν ο Τούρκος πρωθυπουργός θέλει ουσιαστικά να αναιρέσει μια απόφαση του ίδιου του Κεμάλ Ατατούρκ. (Διαβάστε τη σχετική είδηση εδώ)

Πέρα απ’ όλα τα άλλα, ο Ερντογάν έχει «ενοχλήσει» και τις λεγόμενες μεγάλες δυνάμεις. Έβαλε όρους για τη συμμετοχή της Τουρκίας στη Συμμαχία που επιτέθηκε στη Λιβύη κατά του Μουαμάρ Καντάφι, ενώ κάνεις δε μπορεί να ξεχάσει την –σχεδόν πολεμική- σύγκρουσή του με το Ισραήλ μετά τη δολοφονική επίθεση στο Maavi Marmara και το θάνατο των Τούρκων ακτιβιστών που επιχείρησαν να σπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζας, πριν από περίπου ένα χρόνο.

Ο Ερντογάν, πάντως, εξακολουθεί να έχει με το μέρος του την πλειοψηφία του τουρκικού λαού. Η μια μετά την άλλη οι δημοσκοπήσεις ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 12ης Ιουνίου του δίνουν προβάδισμα για μια τρίτη θητεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ερντογάν: «Κουβαλάω μαζί μου το φέρετρό μου» – Ένας νεκρός στην απόπειρα κατά του Τούρκου πρωθυπουργού – Βίντεο ντοκουμέντο

Είναι πραγματικότητα: Δεύτερο Βόσπορο χτίζει ο Ερντογάν!! Τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα;

Προειδοποίηση Μόσχας σε Ερντογάν για το Βόσπορο:”Να σεβαστείς τη Συνθήκη για τα Στενά”

Προηγείται σταθερά ο Ερντογάν σ΄ όλες τις δημοσκοπήσεις

 

 

Ο Ερντογάν θέλει να κάνει την Κωνσταντινούπολη πρωτεύουσα

 

Για 3η θητεία πάει ο Ερντογάν

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε