Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κατά συρροήν δολοφόνος σκορπά τρόμο στην Ιταλία

Κατά συρροήν δολοφόνος σκορπά τρόμο στην Ιταλία

Η είδηση πως ένας κατά συρροήν δολοφόνος ευθύνεται για το θάνατο τουλάχιστον 10 ατόμων προκάλεσε αίσθηση στην κοινή γνώμη της Ιταλίας. Οι αρχές, πάντως, βρίσκονται μια ανάσα από τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο serial killer ευθύνεται για το θάνατο τουλάχιστον 10 υπερήλικων, με τις δολοφονίες να έχουν σημειωθεί το τελευταίο χρόνο. Η αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη του όμως, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Tg5.

Τα στοιχεία που είδαν έως στιγμής το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι οι συγκεκριμένες υποθέσεις επρόκειτο να μπουν στο αρχείο, καθώς η πιο λογική ερμηνεία για τους θανάτους ήταν από φυσικά αίτια, καρδιακές προσβολές ή ακόμη και τροχαία δυστυχήματα. Ωστόσο, σειρά μικρών, αλλά ξεκάθαρων λαθών, του δολοφόνου, έπεισαν τους εισαγγελείς ότι υπήρχε κοινή βάση.

«Πρόκειται για άτομο στυγνό και δραματικά ευφυές, που είχε παρακολουθήσει προσεκτικά τα θύματά του», αναφέρει το Tg5. Όπως έγινε γνωστό, οι δικαστικοί γνωρίζουν ήδη την ταυτότητά του, αλλά για ευνόητους λόγους δεν την αποκαλύπτουν. Οι τέσσερις ερευνητές της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Ρώμης, που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, χρησιμοποίησαν τις πιο σύγχρονες μεθόδους, εντοπίζοντας ίχνη από dna, και ακολούθως, επεξεργάσθηκαν τα ευρήματα και τα ταυτοποίησαν με τους ηλεκτρονικούς τους φακέλους.

«Ο δολοφόνος είναι ήδη υπό παρακολούθηση», αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο και σημειώνει πως καθοριστικής σημασίας ήταν και η συμβολή της ομάδας «cold case» της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Ρώμης. Πρόκειται για εξειδικευμένους ερευνητές, που μελετούν και αναλύουν, με μεθόδους κατά το δυνατόν αποστασιοποιημένες και ορθολογικές, τις πιο δύσκολες υποθέσεις ανθρωποκτονιών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε