Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Καταδικάστηκε ο «δόκτωρ Θάνατος»

Καταδικάστηκε ο «δόκτωρ Θάνατος»

Ένοχος για την ανθρωποκτονία τριών ασθενών του στην Αυστραλία βρέθηκε ο Τζαγιάντ Πατέλ, ο άνθρωπος που τα αυστραλιανά ΜΜΕ ονόμασαν «δόκτωρ Θάνατο».

Επίσης, καταδικάστηκε για πρόκληση σοβαρών βλαβών σε έναν τέταρτο ασθενή και η ποινή του θα ανακοινωθεί την Πέμπτη. Γεννημένος στην Ινδία, αλλά Αμερικανός υπήκοος, ο Πατέλ εργαζόταν σε νοσοκομείο της Κουίνσλαντ από το 2003 έως το 2005.

Πριν φτάσει στην Αυστραλία, του είχε απαγορευτεί να κάνει επεμβάσεις στις πολιτείες της Νέας Υόρκης και του Όρεγκον. Οι 12 ένορκοι του Ανώτατου Δικαστηρίου του Μπρισμπέιν κατέληξαν στην απόφαση να βρουν ένοχο τον Αμερικανό χειρούργο ύστερα από 50 ώρες διαβουλεύσεων.

Κατά τη διάρκεια των 14 εβδομάδων που διήρκεσε η δίκη, οι μάρτυρες κατηγορίας μίλησαν για επικίνδυνες επεμβάσεις, αχρείαστα χειρουργεία, «τσαπατσούλικες» πρακτικές ακόμη και αφαίρεση υγιών οργάνων κατά τη διετία παραμονής του στο Bundaberg Base Hospital.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, μάλιστα, οι νοσοκόμες του απέκρυβαν ασθενείς γιατί ανησυχούσαν για την ποιότητα της δουλειάς του. Ένας από τους ασθενείς του έχασε τη ζωή του μετά από αχρείαστη αφαίρεση του εντέρου.

Ο 60χρονος χειρούργος δήλωσε αθώος και η υπεράσπισή του τόνισε πως ό,τι έκανε, το έκανε με βάση το συμφέρον των ασθενών του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε