Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Καταδικάστηκε σε θάνατο για τη δολοφονία μαθητών

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Σε θάνατο καταδικάστηκε μεσήλικας πρώην δάσκαλος, που τον περασμένο Απρίλιο, μαχαίρωσε και σκότωσε 16 μαθητές και μια δασκάλα και δημοτικό σχολείο της νότιας Κίνας.

Ο Τσεν Κανγκμπίνγκ, ένας μεσήλικας πρώην δάσκαλος, εισέβαλε σε ένα σχολείο στη πόλη Λεϊζού της νότιας Κίνας κρατώντας μαχαίρι στις 28 Απριλίου και μαχαίρωσε 16 μαθητές και μία δασκάλα την ίδια ημέρα που ένας άλλος άνδρας εκτελέστηκε επειδή είχε σκοτώσει με μαχαίρι οκτώ μαθητές.

«Ο Τσεν κατάφερε στα παιδιά και την δασκάλα ανελέητα κτυπήματα», μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα επικαλούμενο τη δικαστική ετυμηγορία. Το πρακτορείο μετέδωσε ότι ο Τσεν ομολόγησε την ενοχή του, αλλά δεν διευκρίνισε εάν θα ασκήσει έφεση.

Το πρακτορείο China News Service μετέδωσε ότι ο Τσεν είχε αποφασίσει να πάρει εκδίκηση στο σχολείο θεωρώντας ότι ορισμένοι μαθητές γελούσαν σε βάρος του επειδή περιφερόταν μόνος σε μία πλατεία της περιοχής.

Κύμα ανάλογων επιθέσεων έχει ξεσπάσει στην Κίνα τους τελευταίους μήνες, προκαλώντας πανικό. Συνολικά 27 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και τουλάχιστον 80 έχουν τραυματιστεί. Από την αρχή του έτους τουλάχιστον τρία άτομα έχουν καταδικαστεί σε θάνατο για επιθέσεις με μαχαίρι σε σχολεία. 

Διαβάστε επίσης 
Άνδρας μαχαίρωσε 18 μαθητές και μια δασκάλα
Εκτέλεσαν γιατρό που δολοφόνησε 8 παιδιά

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε